Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη σημερινή ημέρα λόγω της κακοκαιρίας

Η νέα κακοκαιρία έθεσε σε επιφυλακή όλη τη χώρα . Περιφέρειες  και Δήμοι είναι από χθες σε πλήρη ετοιμότητα ενώ η κυβέρνηση έκανε χθες έκτακτη σύσκεψη .

Τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης,  οι οποίες είναι οι εξής:

*01.00 με 08.00 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων σε Κηφισό και Παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.

*Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος και των υπηρεσιών των ΟΤΑ.

*Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρυση των δρόμων, έτσι ώστε αν επιδεινωθεί το φαινόμενο να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε.

*Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, παράλληλα με την ίδια απόφαση σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

*Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

*Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ