Οι θέσεις της «Πνοής Δημιουργίας» και του Νίκου Σταυρέλη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κορινθίων

Τις θέσεις του συνδυασμού του «Πνοή Δημιουργίας» στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κορινθίων  στις 13 Ιουλίου 2021 ανάρτησε την ίδια ημέρα  στη σελίδα του στο F ο Νίκος Σταυρέλης , ενημερώνοντας τους πολίτες για σημαντικά θέματα του Δήμου και τι αυτός και οι σύμβουλοί του πρότειναν. Ο κος Σταυρέλης αναφέρει:

«Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής σήμερα (13/7/21).

Η θέση μας στα κυριότερα θέματα.

  1. Έγκριση πιστώσεων για εκπόνηση μελετών έργων οδοποιίας

α)Μαψός-Σπαθοβούνι 36.456€

β)Αμμόνι-Καλογερολίμανο 18.228€

Συμφωνήσαμε αλλά παράλληλα τονίσαμε τις παλλινωδίες της Δημοτικής Αρχής αφού το θέμα είχε απασχολήσει πάλι την Οικονομική Επιτροπή στις 23 Απριλίου  και απεσύρθη από τον Δήμαρχο για να εκπονηθούν από τον υπό σύσταση Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου, πράγμα το οποίο καθυστερεί πολύ και εσπευσμένα έρχεται εκ νέου  για έγκριση πίστωσης και στη συνέχεια για ανάθεση στο Δίκτυο Πόλεων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ.

  1. Έγκριση πίστωση 125.000€ για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στον Κόρφο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Σε ερώτησή μας προς το Δήμαρχο ότι η υπάρχουσα πλωτή εξέδρα στοίχισε περίπου 50.000€ το 2014, πως είναι δυνατόν να ζητάνε ‘έγκριση για 125.000€ τώρα. Η απάντηση του Δημάρχου είναι ότι θα γίνει μεγαλύτερη εξέδρα από την παλιά.

Σε νέα ερώτηση που ακριβώς θα τοποθετηθεί ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αυτό θα το δείξει η νέα μελέτη.

Ίδωμεν.

3.Μελέτη για το νέο Μουσικό Σχολείο.

Εγκρίναμε την 6η παράταση παράδοσης της μελέτης από τον μελετητή.

Παράλληλα τονίσαμε για ποιό λόγο υπάρχει καθυστέρηση σχεδόν 1 έτους (από Σεπτέμβριο 2020) έγκρισης της αιτούμενης παρέκκλισης ύψους του κτιρίου από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται η μελέτη και να κινδυνεύει η χρηματοδότηση του έργου ανέγερσης του σχολείου από το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι λόγοι γραφειοκρατίας και δεν κινδυνεύει η ένταξη του έργου στο ΤΡΙΤΣΗΣ. Ας το ελπίσουμε και αυτό.

  1. Όσον αφορά τα δύο έργα Αποκατάστασης ζημιών από την πυρκαγιά της 22/7/20 και τις πλημμύρες της 29ης και 30ης Σεπτεμβρίου 2020 με τον Ιανό στη Δημοτική Ενότητα Σαρωνικού, απείχαμε από την έγκριση των δύο Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων ποσών 1.000.000 και 350.000 €, διότι δεν αναφέρονται τι συγκεκριμένες εργασίες έγιναν και τι πρόκειται να γίνει από εδώ και στο εξής μέχρι την απορρόφηση των πιστώσεων του Υπουργείου.

5.Όροι δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου 4-6 στρεμμάτων για τα αδέσποτα ζώα.

Στη τοποθέτησή μου ανέφερα: Η διακήρυξη αναφέρει ότι ο Δήμος θα μισθώσει ακίνητο 4-6 στρεμμάτων στην Κόρινθο. Δεν περιλαμβάνονται άλλοι όροι.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όμως από 27/8/2020 αναφέρει την αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτου  με κτίσματα κατάλληλα για την φροντίδα των ζώων και τη στέγαση ιατρείου, κυνοκομείου, υπηρεσίας κλπ. Άρα η διακήρυξη έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πιθανόν να προκύψει πρόβλημα νομιμότητας με τις εγκαταστάσεις που θα φτιάξει ο Δήμος στη συνέχεια.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις μας.

Παράλληλα  επισήμανα την χαρακτηριστική καθυστέρηση ενός χρόνου από πέρσι τον Αύγουστο για να γίνει η διακήρυξη των όρων δημοπρασίας. Οι ρυθμοί της Δημοτικής Αρχής είναι ρυθμοί χελώνας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ