Οι μαθητές στο Ξυλόκαστρο ενημερώθηκαν για τον εθελοντισμό και τη σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Σχημάτισαν μια συμβολική “καρδιά”

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, το κλειστό θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση που είχε ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τον εθελοντισμό και τη σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου  Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης μεταξύ αυτών ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού Τάσος Λόντος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Καραβάς, η Δημοτική Σύμβουλος Ελίνα Μενούνου και ο Αντιπεριφερειάρχης  Τάσος Γκιολής. Παρόντες ήταν και τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου.

Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) Παναγιώτης Κατσίβελας, καθώς και ο κεντρικός ομιλητής της ημερίδας και επισκέπτης Υγείας του Ε.ΚΕ.Α. Βαγγέλης Αγγελακόπουλος. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η αιμολήπτρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Κορίνθου  Σοφία Σπυροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, την προσφορά και τη σπουδαιότητα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Άκουσαν, έμαθαν, ρώτησαν και αγκάλιασαν με το θερμό χειροκρότημά τους, τους ομιλητές. Ο Σύλλογος Γονέων ανταπέδωσε την καλή τους διαγωγή με χυμούς και γλυκίσματα.

Παρών και ο Ξυλοκαστρίτης λήπτης μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και ολικού αίματος  Χάρης Γκόλιας, ο οποίος προσπάθησε μέσα από την προσωπική του περιπέτεια με την υγεία του, να εξηγήσει στα παιδιά τη σπουδαιότητα της προσφοράς και την απέραντη ευγνωμοσύνη που νιώθει ο ευεργεθέντας λήπτης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι νεαροί συμμετέχοντες μετακινήθηκαν στο γήπεδο, φορώντας τις εμβληματικές μπλούζες της Λαμπαδηδρομίας και δημιούργησαν μαζί μια συμβολική καρδιά.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων, ενώ ο Σύλλογος πρωτοτύπησε με την προσφορά μίας κλεψύδρας, με κόκκινο υγρό διάρκειας δέκα λεπτών. Ένα άκρως αντιπροσωπευτικό δώρο!, όπως αναφέρουν “Οι φίλοι της ζωής”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ