Ο Αναστάσιος Γκιολής στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Γ.Γ Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας για τους ΡΟΜΑ

“Πρέπει και η αυτοδιοίκηση και η κεντρική πολιτική σκηνή να αθροίσουμε δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ξημερώσει και για τους ρομά μια καλύτερη ημέρα, καθώς είναι υποχρέωσή μας να τους βοηθήσουμε”. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντηση που είχε  χθες Παρασκευή στην Τρίπολη με τον γ.γ. Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος μαζί με κλιμάκιο στελεχών του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση -παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή και υπηρεσιακών παραγόντων- συζητήθηκε το θέμα των ρομά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ ιδιαίτερα εξετάστηκε το θέμα των ρομά στην Καλαμάτα, σε συνδυασμό με την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την οποία έχει ενημερωθεί το πιο πάνω υπουργείο, να παραχωρήσει στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης τον συνολικής έκτασης περί τα 120 στρέμματα χώρο σε Μπιρμπίτα και Μακαρία, ο οποίος είχε αγοραστεί από την τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας για την στέγαση ρομά.

“Ως Περιφέρεια θα συνδράμουμε τον γενικό γραμματέα προκειμένου να γίνει πράξη η δέσμευσή του ότι θα έχει ανακοινώσει λύση μέχρι τις 30 Ιουλίου” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης ο οποίος παράλληλα παρέδωσε στον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον τόμο με τις προνοιακές δομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ