Ο Κυπελλούχος “Αργοναύτης” περιγράφει τους αγώνες του Final Four του Κυπέλλου της ΕΣΣΠΕΠ για το 2024 και ευχαριστεί …..

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Σκακιστική Ακαδημία του “Αργοναύτη” φιλοξένησε τις τέσσερις καλύτερες, για φέτος, ομάδες στο Final Four του Κυπέλλου της ΕΣΣΠΕΠ για το 2024. Η Σ.Κ. του νομού μας αναφέρει, περιγράφοντας την διοργάνωση:

“Το Σάββατο στους πρώτους ημιτελικούς τα Φιλιατρά επικράτησαν της Καλαμάτας σε ένα συναρπαστικό αγώνα με την τελική νίκη να την καθορίζουν οι 1η και 4η σκακιέρα αφού οι 2η και η 3η ήρθαν ισόπαλες. Ο πιο δραματικός όμως αγώνας ήταν μεταξύ ΣΑ Ναυπλίου και ΣΑ Αργοναύτης. Η νεανική ομάδα του Ναυπλίου, αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς με 1-0 , για πολύ ώρα κέρδιζε και στις τρεις υπόλοιπες σκακιέρες, δείχνοντας έτοιμη για την πιο μεγάλη ανατροπή της χρονιάς. Τελικά, επικράτησε στην 1η Σκακιέρα, ήρθε ισόπαλη στην 3η και έχασε την καθοριστική δεύτερη σε έναν αγώνα γκράν γκινιόλ και τελικό σκορ 1.5-2.5.

Τελικά σκορ

Φιλιατρά Καλαμάτα   3.0-1.0

Ναύπλιο Κόρινθος     1.5-2.5

Την Κυριακή, στο μικρό τελικό η Καλαμάτα επικράτησε καθαρά του Ναυπλίου με το πειστικό 4-0, σε παρτίδες που ήταν αμφίρροπες όμως μέχρι το τέλος. Στον μεγάλο τελικό τα έμπειρα Φιλιατρά αναμετρήθηκαν με την ανανεωμένη ομάδα των Αργοναυτών. Το σκορ άνοιξαν οι 1η (Petritaj – Γεωργίου) και 4η (Γεωργανάς -Λέκκας) σκακιέρα με ισοπαλίες που έδωσαν τους πρώτους βαθμούς στις ομάδες. Η παρτίδα της χρονιάς όμως παίχτηκε μεταξύ του κ. Χάραρη και του κ. Μπάρδη, όπου ο δεύτερος με μια απίστευτη θυσία ντάμας κλείδωσε την νίκη για τους Αργοναύτες. Αν και το αποτέλεσμα της τρίτης σκακιέρας δεν επηρέαζε τον τελικό νικητή οι πιο σκληροτράχηλοι παίχτες και των δύο ομάδων (Κορμάς- Αλεπουδέας) ξόδεψαν όλο το 5άωρο που είχαν στην διάθεση τους, με τα Φιλιατρά να παίρνουν την νίκη γοήτρου στην τρίτη σκακιέρα, αλλά να χάνουν το βαρύτιμο τρόπαιο λόγω κριτηρίων ισοβαθμίας (κριτήριο Βερολίνου).

Τελικά σκορ

Φιλιατρά Αργοναύτης  2 – 2 ( νίκη στα κριτήρια)

Καλαμάτα Ναυπλιο  4 – 0

Να ευχαριστήσουμε τους αρχηγούς , παίχτες και συνοδούς όλων των ομάδων για το φανταστικό κλίμα  εντός και εκτός των αγώνων, την κα Λίτσα Αυδούλη, πρόεδρο της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π που παρευρέθηκε και απένειμε το κύπελλο και τα μετάλλια στους νικητές, τον κ. Σιγούρο Μιχάλη για την άψογη διαιτησία, τις υπέροχες φωτογραφίες και live video κατά την διάρκεια των αγώνων, την κα Σωτηρία Δάφνη που περιήγησε και ανέδειξε τις ομορφιές του τόπου μας στις κυρίες που συνόδεψαν τις αποστολές, το εστιατόριο ΟΒΕΛΟΣ στην Κόρινθο για την άψογη γαστρονομική του πανδαισία γεύσεων, και το ξενοδοχείο ” Apollon Filoxenia” που φιλοξένησε όλες τις ομάδες και τους καλεσμένους μας.

Τέλος, να σημειώσουμε την αυθόρμητη παρουσία και να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά του Αργοναύτη που ήρθαν κοντά στην ομάδα και τις δύο μέρες αλλά ειδικότερα στις απονομές ανεβάζοντας την Ακαδημία ακόμα πιο ψηλά!

Ο Αργοναύτης, το δικό μας ‘πειρατικό’, υπο την καθοδήγηση του προπονητή – παίχτη πλέον κου Γεωργίου, κατακτά το 5ο κατά σειρά ομαδικό πρωτάθλημα σε επίπεδο περιφέρειας. Μαέστρο σε ευχαριστούμε. Πρόκριση ξανά στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ομαδικό Παίδων – Κορασίδων Πελ/νησου   Δεκ 2022

Κυπελλούχος  Πελ/νησου   Φεβ 2023

Πρωταθλητής     Πελ/νησου    Μαρ 2023

Ομαδικό Παίδων – Κορασίδων Πελ/νησου Δεκ 2023

Κυπελλούχος  Πελ/νησου Φεβ 2024

Για την ιστορία η σύνθεση της ομάδας ήταν

Κώστας Γεωργίου (1)

Χάρης Μπάρδης (2)

Βασίλης Σιδηρόπουλος (1)

Αναστάσης Λέκκας (2)

Στέλιος Αλεπουδέας (2)”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ