Ο Γιώργος Ψυχογιός συνομίλησε με τις «Γερανίδες» στον Σχίνο : “Ανάγκη άμεσων έργων και πίεσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Υπουργεία”

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Γιώργος Ψυχογιός ο οποίος επισκέφτηκε τον Σχίνο, στις 5 Σεπτεμβρίου  είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τις « Γερανίδες». Είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την πυρκαγιά των Γερανείων και τα έργα που οφείλουν άμεσα να γίνουν. Στην συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση  συζητήθηκαν προτάσεις και κυρίως η επιτακτική ανάγκη για την άμεση χρηματοδότηση της μελέτης ώστε να ξεκινήσουν τα αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά έργα όπως και η αναγέννηση του φυσικού πλούτου και δάσους. Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα του δρόμου Σχίνου – Αλεποχωρίου , αλλά και της προστασίας της διαδικασίας φυσικής αναδάσωσης των Γερανείων.

Ο κ. Ψυχογιός ήταν ενήμερος για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, μίλησε για την ανάγκη άμεσων έργων αλλά και άσκησης πίεσης για το σκοπό αυτό στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στα αρμόδια Υπουργεία οικονομικών , περιβάλλοντος και υποδομών.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Κίνηση «Γερανίδες» «μας ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του στην κατεύθυνση της αποζημίωσης πολιτών και επιχειρήσεων της πληγείσας περιοχής , καθώς 3.5 μήνες μετά την φωτιά δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση. Υποσχέθηκε στήριξη στις προσπάθειες, δημοσιοποίηση του θέματος και συνέχεια των ερωτήσεων στη Βουλή. Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση για το μείζον θέμα της περιοχής μας . Ένα θέμα που αφορά όλους μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καλύτερη εξέλιξη του.», Δίνουν ταυτόχρονα μια διευκρίνηση: «Η κίνηση Γερανίδες δεν σχετίζεται με κανέναν πολιτικό οργανισμό, όλα τα δημόσια κείμενα της κίνησης στέλνονται σε όλα τα κόμματα, τα αρμόδια υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Περιμένουμε από όλους τους φορείς να πάρουν θέση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής και επιδιώκουμε αντίστοιχες συναντήσεις και με τους εκπροσώπους των άλλων πολιτικών χώρων.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ