Ο Γρ.Καρπούζης μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για την πίεση στο Νοσοκομείο Κορίνθου λόγω των αυξημένων εισαγωγών: Διαχειρίσιμη και ελεγχόμενη η κατάσταση, βέβαια, υπό πίεση

Θέλοντας να μάθουμε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης που παρατηρείται πανελλαδικά,  επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γρηγόρη Καρπούζη για να μας δώσει την εικόνα των κρουσμάτων . Ο κος Καρπούζης μίλησε στην hmerisiakorinthou.gr επίσης για τους εμβολιασμούς . Μας είπε συγκεκριμμένα τα εξής: 

Ερ: Kύριε Διοικητά, θα θέλαμε να μάς πείτε τί γίνεται με τα κρούσματα του κορωνοϊού και της γρίπης, γενικά, αυτές τις μέρες, στο Νοσοκομείο.

Απ: Υπάρχει μία αυξημένη προσέλευση, μία πίεση στις εισαγωγές, δεν έχουμε φθάσει όμως σε σημείο που να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα περιστατικά.

Ερ: Υπάρχουν βαριά περιστατικά, νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι κ.λπ.;

Απ: Η Μ.Ε.Θ. μας δεν είναι πλέον μόνο για COVID, είναι μεικτή. Δεν υπάρχουν Μ.Ε.Θ. COVID, οπότε δεν μπορώ να πω περισσότερα για τους νοσηλευόμενους. Κάποιοι από τους 5 νοσηλευόμενους, που έχουμε, έχουνε COVID, ναι. Αλλά δεν έχουμε φθάσει στο σημείο που ήμασταν το 2022.

Ερ: Δηλαδή είναι διαχειρίσιμη και ελεγχόμενη η κατάσταση;

Απ: Διαχειρίσιμη και ελεγχόμενη, βέβαια, υπό πίεση. Και με καταβολή τεράστιας προσπάθειας και δύναμης. Για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι εύκολη αυτή η διαχείριση, διότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια με αυξημένες δυνάμεις.

Ερ: Εσείς έχετε καθημερινά εφημερία στο Νοσοκομείο. 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο. Οπότε είναι και καθημερινή η πίεση.

Απ: Ε, βέβαια. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχει το Νοσοκομείο και τα επαρχιακά, εν γένει, Νοσοκομεία. Και γι’ αυτό η προσέλευση θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη φειδώ και, αν μου επιτρέπετε, και υπό κάποιον έλεγχο, αφού έχουν προσέλθει πρώτα στα Κέντρα Υγείας. Διότι εμείς είμαστε δευτεροβάθμιος «σταθμός» Υγείας. Για τα περιστατικά στα οποία μπορεί να ανταποκριθεί η πρωτοβάθμια, για μικρά περιστατικά, για ελάσσονες καταστάσεις, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο για όλους να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας.

Ερ: Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί; Έχετε εικόνα;

Απ: Όχι, δεν έχουν αυξηθεί, δυστυχώς. Αλλά δεν είμαστε κι εμείς εκείνοι οι οποίοι κάνουμε εμβόλια. Τα κάνουν τα Κέντρα Υγείας ή και τα φαρμακεία. Έχω την αίσθηση όμως ότι δεν είναι αυξημένοι οι εμβολιασμοί.

Γ. Π 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ