Ο Δήμαρχος Κορινθίων Ν. Σταυρέλης μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για τα χρέη στην Δ.Ε.Υ.Α.Κ : “Ξεκινάμε από τους πρώτους 50 μεγαλοοφειλέτες…”

12 εκατομμύρια είναι τα συνολικά χρέη προς τη ΔΕΥΑΚ από απλήρωτους λογαριασμούς καταναλωτών και επιχειρήσεων . Στο θέμα είχε αναφερθεί και προ ημερών αναλυτικά η δημοτική Αρχή και σε συνέντευξη Τύπου .

Ο Δήμαρχος κ. Σταυρέλης έχει δηλώσει ότι αυτό είναι μία από τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Δήμου και μίλησε στην hmerisiakorinthou.gr για το συγκεκριμένο θέμα και τι εξελίξεις υπάρχουν .

hmerisiakorinthou.gr: Ποιες είναι οι αποφασιστικές κινήσεις του Δήμου Κορινθίων σχετικά με τα χρέη στη ΔΕΥΑΚ ;

Σταυρέλης: Καταρχήν ξεκινάμε από τους μεγαλοοφειλέτες και από αυτούς θα ασχοληθούμε άμεσα με αυτούς που χρωστούν τα περισσότερα.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με ειδοποίηση του καταναλωτή να εξοφλήσει το χρέος του. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε θα βεβαιώσουμε τα χρέη στην αρμόδια ΔΟΥ, φυσικά το νερό θα διακοπεί και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε νομικές διαδικασίες για την είσπραξη των οφειλών. Σε πρώτη φάση θα ασχοληθούμε με τους πρώτους 50 μεγαλοοφειλέτες. Μόλις δρομολογηθούν αυτά θα περάσουμε στην επόμενη ομάδα μεγαλοοφειλετών κ.λπ.

hmerisiakorinthou.gr: Αυτά τα μεγάλα ποσά που αναφέρετε τα χρωστούν εταιρικές ή και ιδιωτικές συνδέσεις;

Σταυρέλης: Είναι και εταιρείες, αλλά και ιδιώτες.

hmerisiakorinthou.gr: Για εταιρείες είναι κατανοητό ένα μεγάλο ύψος λογαριασμού, ένα σπίτι όμως πως μπορεί να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ποσά;

Σταυρέλης: Υπάρχουν χρέη που είναι απλήρωτα εδώ και δεκαετίες σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και πολλοί λογαριασμοί είναι απλήρωτοι για χρόνια. Επίσης υπάρχουν και αρκετοί που με το νερό του δικτύου ποτίζουν περιβόλια, ελιές κ.λπ., εκεί όπως καταλαβαίνετε οι καταναλώσεις δεν είναι ενός μέσου σπιτιού.

hmerisiakorinthou.gr: Πείτε μας και δυο λόγια για την τοποθέτηση καινούριων ψηφιακών μετρητών 

Σταυρέλης: Ναι. Έχουμε μερικές χιλιάδες ρολόγια που έχουν ένδειξη μηδενική, ενώ γνωρίζουμε ότι γίνεται χρήση. Από αυτά κάποια έχουν χαλάσει κα δεν γράφουν και βέβαια κάποια είναι «πειραγμένα» για να μην γράφουν. Με τα ψηφιακά υδρόμετρα αυτά τα προβλήματα θα λήξουν.  Και τέλος να πούμε ότι και το Στεφάνι πλέον πίνει νερό από τη Στυμφαλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ