Ο Δημήτρης Λάμπρου, μιλώντας αποκλειστικά στην hmerisiakorinthou.gr, “κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” :”Πέφτουν κομμάτια βράχων σε σημεία του δρόμου Σχίνος – Αλεποχώρι”

φωτο αρχείου

Τους κινδύνους που εγκυμονούν οι κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του δρόμου Σχίνου – Αλεποχωρίου, αλλά και πολλά ακόμη προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί σε διάφορες περιοχές της Κοινότητας Σχίνου, παρουσίασε ο πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτριος Λάμπρου, με αποκλειστικές δηλώσεις του στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα .

Όπως τόνισε ο κ. Λάμπρου, το βασικότερο πρόβλημα στην περιοχή του Σχίνου είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο δρόμος που συνδέει τον Σχίνο με το Αλεποχώρι. Απαιτείται άμεσα να ολοκληρωθεί η μελέτη για το έργο της πλήρους αποκατάστασης του συγκεκριμένου δρόμου, ώστε να είναι ασφαλής, να πάψουν να τον αποφεύγουν οι οδηγοί, να αυξηθεί η τουριστική κίνηση και να αναπτυχθεί η περιοχή του Σχίνου.

Άλλα σημαντικά προβλήματα, στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Λάμπρου είναι οι φθορές στο δίκτυο ύδρευσης, οι καθιζήσεις στην παραλία της Αγίας Σωτήρας και η ανάγκη συνολικής της διαμόρφωσης καθώς και οι φθορές στα γήπεδα της παραλίας Αλμύρας.

Αναλυτικά, ο κ. Λάμπρου δήλωσε σήμερα τα εξής στην hmerisiakorinthou.gr  :

«Tα προβλήματα εδώ είναι βασικά τα θέματα της παραλίας. Έχει γίνει μια μελέτη στην παραλία της Αγίας Σωτήρας, για να φτιάξουμε γενικά όλη την παραλία, να γίνει ένα όμορφο λιμανάκι. Το μόνο που εκκρεμεί είναι τώρα η Αρχαιολογία να μάς δώσει την άδεια, η μελέτη υπάρχει και να μπούμε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για να εκτελεστεί το έργο. Γιατί, μετά τον σεισμό του ’81, υπάρχει καθίζηση εδώ και έχουμε βουλιάξει. Έχει χαθεί παραλία, 7 μέτρα αμμουδιές έχουνε χαθεί, επειδή το έδαφος υπέστη καθίζηση. Βασικά αυτό είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα, διότι σε περίπτωση καιρού, με πολλές καταιγίδες με πολύ κύμα κ.λπ. ανεβαίνει το νερό πάνω και κάνει ζημιές στα σπίτια και στα παραλιακά καταστήματα.

Πρέπει, επίσης, να γίνει αλλαγή δικτύου (ύδρευσης). Έχουμε μιλήσει με τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου) και μάς υποσχέθηκε ότι θα κάνει αλλαγή δικτύου ύδρευσης στο Σχίνο, διότι υπάρχουν πολλά σπασίματα του δικτύου, των σωλήνων, και συνέχεια έχουμε όλο μπαλώματα.

Πρέπει να φτιαχτούν τα γηπεδάκια μας γιατί έχουν υποστεί ζημιές, στην παραλία Αλμύρα, πάλι στο Σχίνο.

Επίσης, η διαμόρφωση της παραλίας στην Αλμύρα.

Είναι κάποια θέματα που τα συζητάμε με τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή και θα μπούνε σιγά-σιγά σε μία σειρά.

Το πιο βασικό πρόβλημα απ΄όλα όμως είναι ο δρόμος Σχίνου – Αλεποχωρίου. Είναι ο δευτερεύων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. Τέσσερις με πέντε φορές, τα τελευταία 2-2,5 χρόνια, περάσανε όλοι από το Σχίνο για να πάνε από παράκαμψη, επειδή έκλεισε η Εθνική Οδός. Αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Σχίνου υπάρχουν περίπου 2.500 σπίτια. Είναι λοιπόν κάποια σημεία του δρόμου επικίνδυνα, διότι πέφτουν διάφορα κομμάτια βράχων. Είμαστε σε μια διαδικασία με τις 2 Περιφέρειες, Αττικής και Πελοποννήσου, να μπουν κάποια χρήματα και να τελειώσει μια μελέτη, ώστε να μπούμε σε ΕΣΠΑ πάλι, να τελειώσει αυτό το βάσανο με αυτό το δρόμο. Και για τουριστικούς λόγους, διότι δεν έρχονται ο κόσμος επειδή φοβούνται μην πέσει καμιά πέτρα! Είναι πολύ σημαντικό για να αναπτυχθεί η περιοχή εδώ ειδικά στο Σχίνο.”

Και, συνεχίζοντας ο κος Λάμπρου μας είπε:

“Επίσης, μετά από παρέμβαση που έγινε τα τελευταία χρόνια και από την Περιφέρεια γίνανε κάποιες γέφυρες στο δρόμο Σχίνος – Αλεποχώρι. Ο δρόμος αυτός, μετά τη φωτιά, είναι – όπως λέω σε όλους – ένα ρέμα. Από παντού πέφτουνε μπάζα. Από παντού βγαίνουνε νερά. Χρηματοδοτηθήκαμε και φτιάξαμε με την Περιφέρεια τρεις γέφυρες. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουνε κομμάτια του εδάφους που, με την παραμικρή βροχή, πρέπει να βάζουμε μηχάνημα να καθαρίζουμε. Εκκρεμεί μια μεγάλη γέφυρα στο ρέμα Σουρέα, όπως το λέμε, σε περιοχή που λέγεται Βαμβακιές. Είναι πολύ σημαντικό. Όταν γίνεται μια καταιγίδα μεγάλη έχουμε σοβαρό θέμα εκεί.

Όσον αφορά στα Πίσια υπάρχουν επίσης ορισμένα θέματα εσωτερικά, όπως κάποια δρομάκια.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πάντως, γίνεται ένας καλός καθαρισμός, καθαρίζουνε το δάσος. Με ευθύνη του δασαρχείου έχουνε μπει εργολάβοι. Καθαρίζουν πολλές περιοχές και έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες.»

Γ.Π

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ