Ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Κ. μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για την παρουσίαση των ευρημάτων των ανασκαφών: “Σκοπός μας να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας”

Για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, όπου παρουσιάστηκαν τα ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών, από την περιοχή βόρεια του Θεάτρου, μίλησε στην hmerisiakorinthou.gr  o πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η Τριήρης», κ. Γεώργιος Παπαμιχαήλ.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα με πρωτοβουλία της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών και είχε την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και του Σ.Ε.Α.Κ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου του Σ.Ε.Α.Κ. έχει ως εξής:

Ερ: Κύριε Παπαμιχαήλ ποιος ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αρχαία Κόρινθο;

Απ: Στην εκδήλωση που έγινε την Κυριακή συνδράμαμε κι εμείς με τον τρόπο μας κι ήταν στα πλαίσια συνεργασίας μας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και την Αμερικάνικη Σχολή Κλασσικών Σπουδών.

Σκοπός μας ήταν να γνωρίσει ο κόσμος τις ανασκαφές του χωριού μας πλησίον του Αρχαίου Θεάτρου. Αυτό ήταν το πρώτο μέρος της εκδήλωσης. Το δεύτερο μέρος ήταν να δούνε για πρώτη φορά στο αίθριο του Μουσείου μοναδικά ευρήματα.

Σκοπός του Συλλόγου μας, για ακόμη φορά και πάντα σε συνεργασία με τους δύο φορείς (σ.σ. την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Αμερικάνικη Σχολή) είναι να αναδείξουμε την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Είχαμε μεγάλη χαρά που ήλθε πάρα πολύς κόσμος. Μάς ενδιαφέρει πολύ η εξωστρέφεια του τόπου μας.

Ερ: Μπορείτε να μάς πείτε για τα ευρήματα; Τι έχει ανακαλυφθεί τώρα τελευταία;

Απ: Τα ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί είναι ένα κεφάλι του Θεού Απόλλωνα, κάποια χέρια, διάφορα κλειδιά, τα οποία ο κόσμος είδε για πρώτη φορά και δεν θα μπορέσει να τα ξαναδεί εκτός αν κάνουμε κάποια άλλη αντίστοιχη δράση.

Ερ: Είχατε μεγάλη συμμετοχή;

Απ: Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και, με αφορμή αυτή τη συνάντηση είχαμε καλέσει και δημοσιογράφους από την Αθήνα για να γράψουν για την περιοχή και την τουριστική χρονιά και να αναδείξουμε τον τόπο μας.

Ερ: Πότε προγραμματίζετε την επόμενη δράση σας;

Απ:  Αν πάνε όλα καλά, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου και θα είναι γαστρονομική εκδήλωση με θέμα «Θησαυροί της Κορινθιακής γης». Θα εκδώσουμε τον επόμενο καιρό και το δελτίο Τύπου.

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ