Παναγιώτης Νίκας: « Όχι εφησυχασμός αλλά εγρήγορση για αύξηση των εμβολιασμών» – Αυξάνονται οι εμβολιασμοί και στην Κορινθία

Σύμφωνα με  επίσημα στοιχεία που γνωστοποίησε χθες η Περιφέρεια Πελοποννήσου , Υψηλός, αν και μειωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες, παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών -ιδιαίτερα στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κορίνθου-, ενώ από το σύνολο των νοσηλειών οι 8 είναι στις ΜΕΘ. Χθες τα νέα κρούσματα στην Περιφέρειά μας ήταν  247 .

Π. Νίκας: «Δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό, αλλά αντίθετα εγρήγορση για αύξηση των εμβολιασμών»

Την σχετικά πτωτική πορεία των κρουσμάτων χθες σήμερα το μεσημέρι, στην Τρίπολη, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμό, αλλά αντίθετα εγρήγορση για αύξηση των εμβολιασμών στην Περιφέρεια, όπου το ποσοστό εμβολιασμένων ανέρχεται σε περίπου 66% του πληθυσμού της, υπολειπόμενο κατά τι από το πανελλαδικό ποσοστό.

Ο κος Νίκας γνωστοποίησε ότι πράγματι το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει αυξητική τάση για εμβολιασμούς και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Αναφερόμενος στα ποσοστά των εμβολιασμών ανά Π.Ε. ο Π. Νίκας δήλωσε πως η Αργολίδα έχει 74%, η Μεσσηνία 66%, η Κορινθία 63%, η Λακωνία 60% και η Αρκαδία 59%.

Όσον αφορά δε στους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην έδρα και στις υπόλοιπες Π.Ε., ο Π. Νίκας είπε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται σε 80,79% και βαίνει αυξανόμενο.

Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης κάλεσε για πολλοστή φορά να προσέλθουν να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμα «το μοναδικό μας όπλο απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο και είμαστε προσηλωμένοι σε όσα επιτάσσουν η επιστήμη και οι επιστήμονες» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ