Ποιά είναι τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση εν’ όψει της Δ.Ε.Θ;

H Δ.Ε.Θ προετοιμάζεται και η κυβέρνηση αναμένεται  να μιλήσει για  νέα μέτρα, λίγο πριν την έλευση του Χειμώνα, όπου μεταξύ των άλλων θα έχουμε και τα έξοδα θέρμανσης που συνέχεια είναι αυξημένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μέτρων που κοστολογούνται και εξετάζονται είναι η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης με αλλαγές στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με στόχο να προστατευθούν οι ευάλωτοι και αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη στην  περίπτωση που δεν υποχωρήσουν οι τιμές  του πετρελαίου. Πέρυσι το επίδομα χορηγήθηκε σε 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά με το συνολικό ύψος του να φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ, έναντι 174 εκατ. ευρώ το 2021.

Ακόμη,  εξετάζονται ενισχύσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών. Παράλληλα, στα κυβερνητικά σχέδια φαίνεται ότι βρίσκεται η νέα επιταγή ακρίβειας 200- 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργους, η οποία θα δοθεί τα Χριστούγεννα, όπως και το επίδομα προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αυξήσεις την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Τέλος, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «μετράει» την επέκταση του Market Pass έως το τέλος του χρόνου καθώς συνεχίζονται οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, που επιβαρύνουν το πορτοφόλι του καταναλωτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ