Ποιές είναι οι επιδοτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο για σπίτια και επιχειρήσεις;

Ποια είναι τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας;
Ηλεκτρική ενέργεια

Επιδοτούνται όλες οι παροχές κύριας κατοικίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού. Η επιδότηση θα είναι κλιμακωτή. Για τις πρώτες 150 κιλοβατώρες επιδοτείται το 80% της αύξησης. Στα νοικοκυριά ενταγμένα στο ΚΟΤ, επιδοτείται το 90% των αυξήσεων. Σε μη οικιακά τιμολόγια, επιδοτούνται οριζόντια, ανεξαρτήτως μεγέθους και τάσης στο 50% του αυξημένου κόστους και αφορά στα 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Από Φεβρουάριο και έπειτα εξετάζεται η επιδότηση να είναι ανά κλάδο.
Φυσικό αέριο

Η επιδότηση θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ από ΔΕΠΑ για όλη τη μηνιαία κατανάλωση. Θα ζητηθεί αντίστοιχη έκπτωση και από τους υπόλοιπους παρόχους. Το μέτρο θα επαναξιολογείται κάθε μήνα. Σε μη οικιακά εμπορικά τιμολόγια, επεκτείνεται η επιδότηση σε όλους τους καταναλωτές και στη βιομηχανία. Η επιδότηση ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Οι πόροι προέρχονται από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ