Ποια είναι τα 4 θέματα της Κορινθίας που έθεσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης;

Για τις καθημερινές ανάγκες και τα προβλήματα με την γραφειοκρατία  που αντιμετωπίσουν οι Περιφέρειες μίλησε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης  Νίκας  την Πέμπτη 3 Ιουνίου, στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης / Regional Growth Conference 2021, που διοργάνωσαν  το τριήμερο 3 με 5 Ιουνίου στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

Ο κος Νίκας μίλησε για «σημαντικά ζητήματα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση οι Περιφέρειες στη χώρα μας, οι οποίες θα πρέπει πλέον να ενισχυθούν ουσιαστικά με αρμοδιότητες, να στελεχωθούν επαρκώς με εξειδικευμένο προσωπικό και να αποκτήσουν οικονομική αυτοδυναμία.», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Είπε ακόμη: «Οι περιφερειάρχες πόρω απέχουν από το να χαρακτηρίζονται κυβερνήτες»   επισημαίνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις, όπως αυτές των φυσικών καταστροφών, παραμένουν εκτεθειμένοι. Αναφερόμενος στην υφιστάμενη δομή, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για αδυναμίες και αρρυθμίες τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας παρατήρησε ότι υπάρχει υστέρηση σε στοιχειώδεις υποδομές στην ελληνική περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 5 ΕΣΠΑ μέσω των οποίων διατέθηκαν σημαντικές πιστώσεις.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου τόνισε ότι προτεραιότητες αποτελούν η διαχείριση των απορριμμάτων που μπαίνει πλέον σε φάση υλοποίησης, η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου, αλλά και η προστασία και ανάδειξη των μνημείων.

Όσον αφορά στην Κορινθία ο κος Νίκας έθεσε τα εξής ζητήματα: « την  επαναλετουργία της διώρυγας της Κορίνθου αφ’ ενός και  αφ’ ετέρου την προστασία αλλά και ανάδειξη του Ισθμού, την αναβάθμιση του αστεροσκοπείου Κρυονερίου, καθώς και η δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου εκατέρωθεν της παλαιάς μετρικής γραμμής στο παραλιακό μέτωπο Κόρινθος – Δερβένι

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ