Ποιοι δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση στο ρεύμα;

Η οικονομική ενίσχυση  του ρεύματος (ξεκίνησαν χθες οι αιτήσεις με τον ΑΦΜ) θα δοθεί σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ.

Το καθαρό οικογενειακό εισόδημα προκύπτει όταν από το συνολικό εισόδημα που δηλώθηκε το 2021 (εισοδήματα 2020) αφαιρεθούν οι φόροι (φόρος που αναλογεί, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος).

Έτσι, δικαιούχοι της επιδότησης είναι και όσοι εμφάνισαν στη φορολογική δήλωση του 2021 οικογενειακά εισοδήματα που υπερβαίνουν τα 45.000 ευρώ.

Η ενίσχυση αφορά για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος που έχει εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022 της κύριας κατοικίας καθώς και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό. Το ποσό της ενίσχυσης ανά λογαριασμό ρεύματος υπολογίζεται ως ποσοστό 60% επί του θετικού υπολοίπου που προκύπτει μετά την αφαίρεση από το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής του λογαριασμού των ποσών έκπτωσης. Η οικονομική ενίσχυση κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ