Πολλά και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία στην ομιλία του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα για τον Χαρίλαο Τρικούπη στον Ισθμό

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στην ομιλία του, χθες το βράδυ στον Ισθμό, στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη, στον Ισθμό, ανέφερε πολλά ιστορικά στοιχεία, αναφερόμενος στη ζωή και έργο του μεγάλου οραματιστή Πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη.  Είπε μεταξύ άλλων τόσο για τα έργα που άφησε πίσω του ο Χ. Τρικούπης , αλλά και για το πολιτικό του ήθος σε ταραγμένες εποχές για τη χώρα μας. Ο κ. Τασούλας είπε ότι ο Τρικούπης είχε όραμα να κάνει την  Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Τρικούπης, συνέχισε, έβγαλε τη χώρα από αυτή την απομόνωση και με τα έργα του έφερε πιο κοντά όλες της τις περιοχές.

Έκανε μία μεγάλη αναδρομή στην ιστορία και στο έργο του Χαρίλαου Τρικούπη το οποίο μεταμόρφωσε την Ελλάδα και τόνισε ότι ο Τρικούπης είχε την άλλη Μεγάλη Ιδέα, όχι της επεκτάσεως της χώρας, αλλά να φέρει τον πολιτισμό, να μοιάσουμε με τις ευνομούμενες ευρωπαϊκές χώρες και για να γίνει αυτό έπρεπε να γίνουν τα έργα που έγιναν και αυτή  την άλλη Μεγάλη Ιδέα, του νοικοκυρέματος και της ευμάρειας της χώρας, την συνέχισε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. ….

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ