Πολύ μεγάλες οι καταστροφές στη βόρεια Εύβοια από την Φθινοπωρινή καταιγίδα – Δήμαρχος Μαντουδίου: «Αφού δεν καήκαμε παραλίγο να πνιγούμε»

«Τα ποτάμια μπήκαν στα σπίτια»

Δραματική αλλά και αναμενόμενη είναι η κατάσταση στην Βόρεια Εύβοια , αφού οι καμένες περιοχές τώρα έρχονται αντιμέτωπες με τις πλημμύρες, αφού δάση δεν υπάρχουν πια για να συγκρατήσουν τα νερά της βροχής και μάλιστα της Φθινοπωρινής βροχής!

Η κακοκαιρία “Αθηνά” χτύπησε και την πολύπαθη βόρεια Εύβοια με τους κατοίκους και πάλι να “μετρούν τις πληγές τους”  . Τεράστιες καταστροφές στα Βασιλικά του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού και στις περιοχές Αχλαδι , Κοτσικιά και Αγία Άννα στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε ορισμένα σημεία, ενώ χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν άνθρωποι από τα σπίτια τους.

Για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Αθηνά» στην Εύβοια μίλησε στο OPEN ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Δημήτρης Σκοπελίτης . Όπως υπογράμμισε δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τα μηχανήματα επιχειρούν να τους καθαρίσουν τα μπάζα. «Το νερό έφτασε στα 2-3 μέτρα. Θάλασσα και δρόμοι έχουν γίνει ένα». σημείωσε.

Ο ίδιος  αναφερόμενος στις πλημμύρες και με δεδομένες τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου στη Βόρεια Εύβοια τόνισε ότι «τα αντιπλημμυρικά έργα θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει χθες. Πρέπει να γίνουν γρήγορα ενέργειες γιατί αλλιώς θα βλέπουμε συχνά τέτοιες εικόνες». υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ