Προσέλευση στα Πανεπιστήμια: Με ποιούς όρους θα γίνεται τη νέα σχολική χρονιά

Το Υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένο να λειτουργήσει φέτος διά ζώσης φέτος η Εκπαίδευση , παρόλο που συνεχίζουμε να διανύουμε την πανδημία του κορωνοϊού. Ο λόγος: το εμβόλιο που θα πρέπει να κάνουν και οι φοιτητές , μαθητές και εκπαιδευτικοί , ενώ κάποιοι το έχουν κάνει ήδη.

Ήδη το Υπουργείο έχει κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων. Όπως ανακοίνωσε το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να προσέρχονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

με πιστοποιητικό εμβολιασμού,
με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κοροναϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή
με βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (με ευθύνη του εργαζομένου).
Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι τα σχολεία (η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση) θα ανοίξουν στις 13 Σεπτεμβρίου.

Οι εξεταστικές
Η αρχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνει με την επαναληπτική εξεταστική, η οποία ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί με τους ίδιους όρους που έγιναν τον Ιούνιο, δηλαδή κάθε ίδρυμα θα μπορεί να αποφασίζει για το ποια μαθήματα θα εξετάζονται διαδικτυακά και ποια με φυσική παρουσία. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιο πανεπιστήμιο επιλέξει τη δια ζώσης εξεταστική, τότε φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και όσοι εμπλέκονται στην εξεταστική διαδικασία θα πρέπει να πραγματοποιούν self test και να προσέρχονται έχοντας αρνητικό αποτέλεσμα.

Το χειμερινό πάντως εξάμηνο ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, ενώ για καθηγητές και δασκάλους ισχύουν τα εξής: όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες θα μπαίνουν χωρίς τεστ στις αίθουσες, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει κάθε εβδομάδα να παρουσιάζουν δύο εργαστηριακά τεστ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ