Προσωπικός γιατρός: Οι πολίτες θα έχουν τον γιατρό που επιθυμούν και θα τον πληρώνει το κράτος

Για τον προσωπικό γιατρό ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον  Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3 είπε μεταξύ άλλων:

«Αυτή τη στιγμή άνοιξε η πλατφόρμα και εγγραφής γιατρών έχει ανοίξει ένα μήνα, ήδη το 25% των γιατρών που είχαν δικαίωμα να ενταχθούν έχουν ενταχθεί από ιδιώτες και μαζί με τους γιατρούς των κέντρων Yγείας που έχουν ενταχθεί έχουμε αυτή τη στιγμή περί των 3 χιλιάδων γιατρών που έχουν ενταχθεί στο σύστημα….

Η λογική είναι να μην υπάρχουν περιορισμοί του πολίτη ως προς την κινητικότητά του στο σύστημα, επειδή πολλές φορές ακούω και διαβάζω και στα social media ότι με το νέο θεσμό μπορεί να περιορίσουμε την κινητικότητα, όχι, επιτρέπουμε οι πολίτες να πάνε σε όποιον γιατρό επιθυμούν, αλλά τους δίνουμε το δικαίωμα να έχουν έναν γιατρό που τον πληρώνει το κράτος, τα ποσά τα οποία δίνουμε είναι ρεαλιστικά και υψηλά για τα ελληνικά δεδομένα, ώστε οι συμπολίτες μας να ξέρουν ότι έχουν ένα σημείο αναφοράς που μπορούν να αναζητήσουν……

Υπολογίζεται ότι το 60% των πολιτών που πηγαίνουν στα επείγοντα εάν είχαν έναν γιατρό να απευθυνθούν θα είχαν λύσει το πρόβλημα, άρα δίνουμε αυτή τη δυνατότητα, η εγγραφή είναι πολύ εύκολη.

Ακριβώς, είναι δωρεάν όλη η παροχή και το σημαντικότερο είναι και αυτό θέλω να ακούσουν οι ακροατές μας, δεν απευθυνόμαστε σε ασθενείς πια, απευθυνόμαστε και σε υγιείς πολίτες. Η λογική του θεσμού δεν είναι να εγγράφει ασθενή κόσμο, να πάει κάποιος να εγγραφεί όταν νοσήσει.

Είναι να εγγράφεται τώρα που το ακούει, να ξέρει ότι θα σχηματιστεί ένας φάκελός του που είναι και ηλεκτρονικός μάλιστα στους επόμενους μήνες, άρα θα είναι διασυνδεδεμένος σε όλα τα επίπεδα και κάποιος γιατρός θα παρακολουθεί την υγεία του και βλέποντας τις εξετάσεις που κάνει θα μπορεί να τον κατευθύνει.

Ώστε να πετύχουμε την πρόληψη που απουσιάζει από το σύστημά μας Yγείας, να έχουμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη με έναν γιατρό και όλα αυτά να παρέχονται δωρεάν από το κράτος ώστε ο πολίτης να τυγχάνει στον πρώτο βαθμό, στην πρωτοβάθμια και στην πρόληψη πλήρους στήριξης από το κράτος ως προς τα δεδομένα Yγείας του.

Αυτή τη στιγμή όπως έχουμε ανοίξει το σύστημα πρέπει να γίνει εγγραφή σε έναν προσωπικό γιατρό, δεν απαγορεύουμε στον πολίτη να πάει, ισχύει το καθεστώς όπως ίσχυε τώρα, αν δηλαδή κάποιος έχει έναν γιατρό ο οποίος για κάποιο λόγο τελικά δεν θελήσει να μπει στο εθνικό σύστημα υγείας, εμείς του ζητάμε σε κάθε περίπτωση να γραφεί σε έναν προσωπικό γιατρό χωρίς να του απαγορεύουμε όμως την κινητικότητα.

Εάν ο ίδιος τώρα θέλει να έχει έναν γιατρό να τον παρακολουθεί, τον οποίον θα τον πληρώνει ο ίδιος, γιατί αυτός δεν θέλει να συμβληθεί από τον ΕΟΠΥΥ, εμείς θα του δώσουμε και τη δυνατότητα να είναι εγγεγραμμένος στους συμβεβλημένους ή στους γιατρούς των κέντρων Yγείας…..

Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα σύστημα το οποίο θα πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά από κει και πέρα ελεύθερα μπορεί ο πολίτης να πάει να επιλέξει και το γιατρό του. Όμως εμείς του δίνουμε τη δυνατότητα της δωρεάν επιλογής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ