Πρωτοστατεί ο Δήμος Κορινθίων: θα δημιουργήσει Δίκτυο πόλεων που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος στις περιοδείες του. Ποιοί αποτελούν την ομάδα που θα εργαστεί γι’ αυτό

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων στις 13 Μαρτίου 2024 συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα η «Συγκρότηση ομάδας εργασίας για την δημιουργία ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ». Στόχος είναι η δημιουργία ενός Δικτύου, των πόλεων που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος στις περιοδείες του.

Ο Δαλαμαρίνης Γιώργος εισηγήθηκε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός Δικτύου, των πόλεων που επεσκέφθη ο Απόστολος Παύλος στις περιοδείες του.

Γιατί να πρωτοστατήσει η Κόρινθος;

  • Γιατί είναι ηθικό χρέος της Κορίνθου προς τον ιδρυτή της εκκλησίας της.
  • Ο Απόστολος Παύλος επεσκέφθη την Κόρινθο 3 φορές,
  • Έμεινε στην Κόρινθο 18 μήνες,
  • Έγραψε 2 επιστολές προς Κορινθίους, και
  • Η πόλη διαθέτει την παγκόσμια αναγνώριση σαν ένα από τα βασικότερα σημεία της ιεραποστολικής δράσης του Αποστόλου Παύλου, ώστε να πρωτοστατήσει σε αυτό το εγχείρημα.

Τα οφέλη για την Κόρινθο:

  • Διπλωματία των πόλεων

Ζούμε και αναφερόμαστε σε μια περιοχή του πλανήτη που ταλανίζεται από συνεχείς συγκρούσεις. Εάν καταφέρουμε να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι Δήμοι, με διαφορετικό τρόπο σκέψης και πιστεύω, εισερχόμεθα δυναμικά στον τομέα της διπλωματίας των πόλεων και αποδεικνύουμε ότι έχουμε ενστερνισθεί την διδαχή του Αποστόλου Παύλου, όπως την διετύπωσε στην Α’ προς Κορινθίους επιστολή, Α Γ Α Π Η.

  • Πολιτιστική κληρονομιά

Θα συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην προβολή και ανάδειξη στοιχείων της πολιτιστικής μας κληρονομίας που δεν έχουν επαρκώς αναδειχθεί έως τώρα.

  • Θρησκευτικός τουρισμός

Σήμερα ο Θρησκευτικός τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή του τουρισμού που προωθείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο από τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου αλλά και από τις κυβερνήσεις, καθώς από πρόσφατα στοιχεία προκύπτει ότι ο τζίρος του ξεπερνά τα 15 δισ. τον χρόνο διεθνώς, εκ των οποίων 300 εκ. στην Ελλάδα”.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος παίρνοντας το λόγο πρότεινε την συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την δημιουργία του  Δικτύου των Πόλεων που επισκέφτηκε στις περιοδείες του ο Απόστολος Παύλος, αποτελούμενη από τα κάτωθι Μέλη:

  1. Δαλαμαρίνη Γεώργιο,
  2. Εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου,
  3. Σπυροπούλου Σοφία,
  4. Καρπούζη Γρηγόριο,
  5. Νικολόπουλο Νίκο,
  6. Μετζάκη Νεκτάριο,
  7. Χωρίκη Παναγιώτη,
  8. Τσουλουχά Δήμητρα,
  9. Μπαλάφα Βασίλειο .

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των Μελών του και αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω, καθώς και όλες τις σχετικές διατάξεις όπως ισχύουν, αποφασίζει ομόφωνα τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την δημιουργία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ αποτελούμενη από τα κάτωθι μέλη :

  1. Δαλαμαρίνη Γεώργιο,
  2. Εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου,
  3. Σπυροπούλου Σοφία,
  4. Καρπούζη Γρηγόριο,
  5. Νικολόπουλο Νίκο,
  6. Μετζάκη Νεκτάριο,
  7. Χωρίκη Παναγιώτη,
  8. Τσουλουχά Δήμητρα,
  9. Μπαλάφα Βασίλειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ