Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα «myΘέρμανση» για την επιδότηση θέρμανσης με ρεύμα;

φωτο : διαδίκτυο

Το αργότερο έως τις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ. Η έκτακτη ενίσχυση  για την επιδότηση θέρμανσης με ρεύμα κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ.

Οι δικαιούχοι εκτιμώνται περίπου σε 1,2 εκατ. ενώ από την ενίσχυση εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλες μορφές για τη χειμερινή περίοδο 2023/2024.

Επιπρόσθετα, εξαιρούνται όσοι ανήκουν στα Κοινωνικά Τιμολόγια, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδότηση μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Η έκπτωση θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας (έναντι ή εκκαθαριστικό) που αφορούν στην περίοδο ενισχύσεως από την 1η Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου 2024. Το ύψος της έκτακτης ενίσχυσης για κάθε μήνα ανέρχεται σε 60 ευρώ επί τις βαθμοημέρες του κάθε οικισμού.

Λόγω των αυξημένων ενεργειακών αναγκών σε οικισμούς με δριμύ ψύχος (συντελεστής βαθμοημερών άνω του ένα), το υπολογιζόμενο ύψος της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 25% για τους δικαιούχους που διαμένουν σε αυτούς και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 160 ευρώ ανά μήνα και αντιστοίχως τα 480 ευρώ σε τριμηνιαία βάση κατ’ ανώτατο όριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ