Πώς θα καταπολεμηθεί η παιδική παχυσαρκία, που εκτός από επιπτώσεις στην Υγεία έχει και κοινωνικές προεκτάσεις; Τί είπε ο Πρωθυπουργός

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες την έναρξη της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ,  σήμερα στην Ελλάδα το 37,5% των παιδιών ηλικίας 2-14 ετών αντιμετωπίζουν υπερβαρότητα ή παχυσαρκία. “Αυτό έχει επιπτώσεις στην Υγεία τους, με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, αλλά και στην ποιότητα της ζωής τους.”, όπως σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Στόχος του προγράμματος είναι να μειώσει το ποσοστό αυτό από το 37,5% στο 24,5% μέχρι το 2025. Περιλαμβάνει δράσεις σε επίπεδο παιδιατρικής φροντίδας, αλλά και παρεμβάσεις σχολικών προγραμμάτων, εκμάθηση υγιεινών διατροφικών προτύπων, ενθάρρυνση σωματικής δραστηριότητας, δωρεάν πρόσβαση σε διατροφολόγους, ψυχολογική υποστήριξη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση με έμφαση στην πρόληψη.

“Η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας είναι θέμα δημόσιας Υγείας αλλά ταυτόχρονα αποτελεί βήμα για την καταπολέμηση κοινωνικών ανισοτήτων. Γιατί δυστυχώς, η παιδική παχυσαρκία είναι ταυτόχρονα σύμπτωμα αλλά και αιτία κοινωνικών ανισοτήτων. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε στα παιδιά μας κάθε εφόδιο για το μέλλον τους και για την καλή Υγεία τους” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ