Π. Νίκας: “Διαχείριση απορριμμάτων δωρεάν δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο” – “Ενδιαφέρει όλους μας η Υγεία του κόσμου”

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας από κοινού με στελέχη της εταιρείας που έχει αναλάβει την ΣΔΙΤ της κεντρικής διαχείρισης, παρουσία και των αντιπεριφερειαρχών Χρήστου Λαμπρόπουλου -αρμόδιου μεταξύ άλλων για την εν λόγω ΣΔΙΤ- και Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά.

Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης κάλεσε “τους φίλους δημάρχους να μην προβαίνουν σε ανακοινώσεις όσον αφορά στους χρόνους λειτουργίας των μονάδων, διότι δημιουργείται σύγχυση -και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες. Να μην διαβάζουμε και να μην ακούμε Αύγουστο, Σεπτέμβριο και όλα αυτά τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας” επισήμανε ο Π. Νίκας.

Ο κος Νίκας αναφέρθηκε επίσης και στο  θέμα της οφειλής περίπου σε 3.000.000 ευρώ ορισμένων δήμων προς την διαχειρίστρια εταιρεία:

“Θα ήθελα να τονίσω, ωστόσο, ότι υπάρχει κίνδυνος διότι κάποιοι δήμοι, ιδιαίτερα μεγάλοι δήμοι, δεν πληρώνουν. Εισπράττουν, αλλά δεν πληρώνουν. Είναι μια συμπεριφορά η οποία δημιουργεί κινδύνους. Πέρασε μια τροπολογία στην Βουλή, πιστεύω να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες. Εμείς δεν θέλουμε ο κόσμος στους συγκεκριμένους δήμους να μείνει με τα σκουπίδια στις πόρτες του και αυτό δεν θα γίνει. Πρέπει όμως να πληρωθούν τα χρήματα τα οποία οφείλονται. Διαχείριση απορριμμάτων δωρεάν δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

Το δεύτερο, το οποίο έχω να τονίσω και πάλι είναι για τα υλικά τα οποία δεν μπορούν να μπουν στη μονάδα, ιδιαίτερα τα ραδιενεργά. Δώσαμε κατευθύνσεις για το τι πρέπει να γίνει σε αυτό το θέμα, αλλά συνεχίζουν να έρχονται φορτηγά. Έχουμε ειδοποιήσει σχετικά την αστυνομία, παρακολουθούνται από τις αστυνομικές αρχές, γιατί ενδιαφέρει όλους μας η Υγεία του κόσμου. Τέλος, ξεκινάμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια μέσα στο μήνα, με τη συνεργασία των μέσων ενημέρωσης, για την ανακύκλωση. Να αυξήσουμε την ανακύκλωση ώστε να μειωθεί και το κόστος των πολιτών το σχετικό με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λύσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί εδώ και 30 χρόνια. Προφανώς αναγνωρίζω την προσφορά των προηγούμενων. Δεν μηδενίζουμε κανενός το έργο” σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ