Πώς θα εισπραχθούν τα χρήματα από τους Δήμους της Περιφέρειας μας που δεν πληρώνουν για τα σκουπίδια τους; – Τί απάντησε ο Περιφερειάρχης

Στην ερώτηση , πώς θα εισπραχθούν τα χρήματα που χρωστάνε δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την διαχείριση των απορριμμάτων (και δεν πληρώνουν), απάντησε ο Περιφερειάρχης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη για το θέμα. Αναφερόμενος στον τρόπο που θα εξοφλήσουν οι οφειλέτες δήμοι, ο Περιφερειάρχης τόνισε:

“Κοιτάξτε, εμείς είμαστε μια έκφραση του περιφερειακού κράτους εδώ στην Περιφέρεια εκτελούμε ένα μέρος του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή διαχειριζόμαστε χρήματα των φορολογουμένων. Οι δήμοι, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, διαχειρίζονται και αυτοί τον κρατικό προϋπολογισμό, το κράτος τους δίνει τα χρήματα.

Κανένας δήμος δεν μπορεί να επιβιώσει από τα τέλη τα οποία εισπράττει από τους δημότες, εκτελούν τον κρατικό προϋπολογισμό για αυτό και ελέγχονται. Είναι προφανές ότι τα χρήματα που τους δίνει η κυβέρνηση, όταν είναι αφερέγγυοι δεν θα τους τα δίνει. Επομένως κάπου δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Αλλά είναι προφανές ότι δεν μπορεί να είσαι αφερέγγυος όταν έχεις συμφωνήσει σε μια διαδικασία ή να λες ‘θα φτιάξω δικό μου εργοστάσιο εγώ και θα είναι τζάμπα τα σκουπίδια που θα διαχειρίζομαι’. Δεν μπορεί να το παίζουμε τζάμπα μάγκες. Αν είναι να βοηθήσουμε, θα βοηθήσουμε, αλλά η αυτοδιοίκηση το πρώτο που θέλει είναι φερεγγυότητα και προς τους πολίτες και προς τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ