Π. Νίκας: “Ο δήμαρχος είναι για τη φτώχεια, είναι για τον αδύνατο, για αυτόν που περνά δύσκολα”. Ποιά είναι τα πρώτα από τα στοιχεία που πρέπει να προσέχει ο κάθε δήμαρχος

Απευθυνόμενος σήμερα ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προς τους εκλεγμένους δημάρχους, στη σημερινή εκδήλωση της Κ.Ε.Δ.Ε για τους νέους δημάρχους της Αττικής και της Πελοποννήσου  σημείωσε πως “τα πρώτα από τα στοιχεία που πρέπει να προσέχει ο κάθε δήμαρχος είναι η δικαιοσύνη ως προς την άσκηση διοίκησης, η καλή διαχείριση των πόρων, η σωστή γενικότερη συμπεριφορά στην πόλη και στον δήμο. Στόχος δεν πρέπει να είναι η επανεκλογή, αλλά η προσφορά” υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι μεταφέρει την εμπειρία που αποκόμισε από τις τρεις συνεχόμενες θητείες ως δήμαρχος στην Καλαμάτα -ιδιαίτερα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων-, κι ακόμα ως πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, αλλά και από την θητεία του ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου, “θητεία που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, για λόγους που νομίζω ότι γνωρίζει πλέον το πανελλήνιο” όπως δήλωσε.

Ο κ. Νίκας υπογράμμισε πως ένας δήμαρχος δεν είναι μόνο παραγωγός έργων, αλλά “αποτελεί το παράδειγμα και τον καθοδηγητή μιας ολόκληρης κοινωνίας, με τον λόγο και με την πράξη του -είναι το φωτεινό παράδειγμα. Είναι εξαιρετική υπόθεση το να είσαι δήμαρχος και από την δράση και τη στάση σου καταξιώνεσαι ή όχι” σημείωσε ο Π. Νίκας, τονίζοντας πως αυτό είναι το χαρακτηριστικό στο οποίο οι δήμαρχοι θα πρέπει να δώσουν προτεραιότητα. Και συνέχισε: “Η δικαιοσύνη ως προς την άσκηση διοίκησης, η καλή διαχείριση των πόρων, η σωστή γενικότερη συμπεριφορά στην πόλη και στον δήμο, αυτά είναι τα πρώτα από τα στοιχεία που πρέπει να προσέχει ο κάθε δήμαρχος. Στόχος δεν πρέπει να είναι η επανεκλογή, αλλά η προσφορά” τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Ο δήμαρχος είναι για τη φτώχεια, είναι για τον αδύνατο, για αυτόν που περνά δύσκολα. Οι υπόλοιποι, οι έχοντες και κατέχοντες, δεν μας έχουν ανάγκη. Η εμπειρία μου λέει ότι το 80% των κατοίκων θέλουν το κοινό καλό και από αυτό μας κρίνουν. Μόνο ένα μικρό ποσοστό τους επιδιώκει να επωφεληθεί υλικά από τον δήμαρχο -και βεβαίως πάντοτε το ξεχνά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ