Π. Νίκας: ” Στόχος της Περιφέρειας η σταδιακή αντικατάσταση όλων των ρυπογόνων και παλιάς τεχνολογίας οχημάτων της με ηλεκτρικά οχήματα”

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξυπηρετούν τις ανάγκες της Περιφερειακής μας Ενότητας

Για τη σημασία της ηλεκτροκίνησης μίλησε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας χαιρετίζοντας χθες το μεσημέρι , στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο Blu Horizon, εκδήλωση για την ηλεκτροκίνηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
“Αποτελεί αναγκαιότητα η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα αρωγός στις πρωτοποριακές δράσεις και στις ιδέες νέων ανθρώπων προς αυτή την κατεύθυνση”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης .
Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της ηλεκτροκίνησης, επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει συνολικά 11 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα 2 που προμηθεύτηκε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς και άλλα 9 που έχει αγοράσει ιδίαις δαπάναις και τα έχει διαθέσει για τις ανάγκες των υπηρεσιών της και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας).
Τόνισε παράλληλα, ότι αποτελεί στόχο της Περιφέρειας η σταδιακή αντικατάσταση όλων των ρυπογόνων και παλιάς τεχνολογίας οχημάτων της με ηλεκτρικά οχήματα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εγκατέστησε -και ήδη λειτουργούν- 7 δημόσια προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης, στην Τρίπολη, την Καλαμάτα (2), τον Ισθμό, το Λουτράκι, το Ναύπλιο και την Σπάρτη.
“Δεν κατανοώ αυτούς και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους που δεν τάσσονται απέναντι στα ορυκτά καύσιμα, απέναντι στον λιγνίτη, όταν ήδη υφιστάμεθα στον πλανήτη και το περιβάλλον τις συνέπειες από την χρήση τους” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, καταλήγοντας στον χαιρετισμό του, παρατηρώντας ωστόσο ότι “σαφώς και θα συμφωνήσω ότι σε ορισμένες περιβαλλοντικά ευαίσθητα περιοχές, οι ανεμογεννήτριες δημιουργούν προβλήματα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ