Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία καλεί την Τετάρτη 17 Απριλίου το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Κορίνθου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

” Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία  Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, που κήρυξε η ΓΣΕΕ και συμμετέχει, με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης, το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.10,

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της χώρας, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες διεκδικούμε και απαιτούμε αξιοπρεπείς μισθούς, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, ζωή με αξιοπρέπεια!

Η ακρίβεια είναι στο Θεό και οι μισθοί μας στα τάρταρα! Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις μισθών, αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών και τις θέλουμε εδώ και ΤΩΡΑ! Θέλουμε πίσω τις συλλογικές μας συμβάσεις!

Φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλο! Η ακρίβεια μας πνίγει, είναι θηλιά στο λαιμό κάθε οικογένειας. Είμαστε άνθρωποι με ανάγκες και υποχρεώσεις και όχι απλώς αριθμοί!

Η κατάσταση είναι οριακή: Ένας στους δυο έχει μειώσει τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου, τρεις στους τέσσερις δεν διασκεδάζουν, δεν πηγαίνουν διακοπές, ένας στους δυο αναβάλει εργασίες συντήρησης στο αυτοκίνητο ή το σπίτι, ενώ ένας στους τρεις χρησιμοποιεί χρήματα από τις αποταμιεύσεις του για να καλύψει τις αγορές του!

Το κύμα ακρίβειας σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα περίοδο κρίσης αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Απεργούμε, απαιτούμε, διεκδικούμε:

Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών.

Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ.).

Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.

Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας και μεταφορών και τραπεζών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΩΡΑ 11:00 π.μ.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ