Σπύρος Καραβάς : «Συνεχίζεται η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» – «Συνεχίζεται ο μοναχικός δρόμος στη λήψη αποφάσεων»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ορίζοντες δημιουργίας» δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Σπύρος Καραβάς σχολιάζοντας την σημερινή ανάρτηση του Δημάρχου κ. Βλάση Τσιώτου για τον οδοφωτισμό αναφέρει σε επιστολή που μας απέστειλε:

«Με αφορμή την σημερινή ανάρτηση του δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης περί οδοφωτισμού διαπιστώνουμε με λύπη ότι:

-Συνεχίζεται η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο διάλογος για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον δήμο μας διενεργείται, με αποκλειστική ευθύνη του δημάρχου, εκτός του ανώτατου θεσμικού οργάνου λήψης αποφάσεων που είναι το δημοτικό συμβούλιο, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κλειστά γραφεία.

-Από τις 8 Ιανουαρίου ακόμα περιμένουμε τη σύγκλιση της διαπαραταξιακής επιτροπής που ορίστηκε τότε για να εξετάσει όλες τις πτυχές ενός τόσο σημαντικού έργου όπως η αντικατάσταση του οδοφωτισμού για τον δήμο μας, χωρίς προφανώς να συνεδριάσει ακόμα.

-Στις 13 Αυγούστου λάβαμε ξεκάθαρη δέσμευση από τον δήμαρχο για άμεση σύγκλιση της διαπαραταξιακής επιτροπής κι συζήτηση του θέματος του οδοφωτισμού στο επόμενο συμβούλιο, χωρίς για πολλοστή φορά να τηρήσει ο δήμαρχος τα υποσχεθέντα. Εξ’ ου και η απουσία μας από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Δυο χρόνια περιμένουμε να γίνει ουσιαστικός διάλογος για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, τα αρδευτικά έργα που απαιτούνται, την διάβρωση των ακτών, την αναβάθμιση και επέκταση του βιολογικού καθαρισμού δυτικά, τον περιφερειακό Δερβενίου,τις αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις στο κέντρο του Ξυλοκάστρου, τις διανοίξεις δρόμων στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι, την επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης του Μελισσίου και πολλά άλλα που βαλτώνουν επικίνδυνα. Αντ’ αυτού συνεχίζεται ο μοναχικός δρόμος στη λήψη αποφάσεων, σωστών ή λανθασμένων, δίχως καμία διαβούλευση και σύγκλιση απόψεων.

Στην ουσία του θέματος του οδοφωτισμού θα εισέλθουμε ως παράταξη εκεί που μας εξουσιοδότησαν οι δημότες να μιλάμε, στο δημοτικό συμβούλιο και σε δημόσιες συνελεύσεις ανοικτά και ξεκάθαρα. Σίγουρα πάντως δεν επιβαρύνεις με 5 εκατομμύρια δάνειο τους δημότες τέτοιες εποχές,  κρυμμένος πίσω από ιντερνετικές πλατφόρμες και πιέζοντας με όση δύναμη σου δίνει ο δημαρχιακός θώκος ή οι διασυνδέσεις σου, αλλά εξηγώντας ξεκάθαρα τον σκοπό και το αποτέλεσμα και συνθέτοντας απόψεις και ιδέες, πρώτα στο δημοτικό συμβούλιο και μετά στον κάθε δημότη ξεχωριστά.

Σπύρος Καραβάς

Ορίζοντες δημιουργίας  δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»

 Επίσης ο κος Καραβάς παραθέτει την ανακοίνωση του συνδυασμού του για το συμβούλιο της 13ης Αυγούστου:

«Παρακάτω η ανακοίνωσή μας για το συμβούλιο της 13ης Αυγούστου, ένα σύντομο ιστορικό του έργου του οδοφωτισμού το πως εισήλθε και εξήλθε το θέμα στην ημερήσια διάταξη τότε.

«Δημοτικό συμβούλιο της 13ης Αυγούστου  – Περί αντικατάστασης οδοφωτισμού…

Σύντομο ιστορικό

Στις 15 Ιουλίου 2020 ο δήμαρχος αναθέτει σε σύμβουλο με απευθείας ανάθεση την μελέτη  «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SMARTCITIES ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ” αξίας 20.000€ +ΦΠΑ

Στις 9 Δεκεμβρίου 2020 παραδίδεται στον δήμο η μελέτη, αλλά σε εμάς αποστέλλεται στις 27 Δεκεμβρίου, μια ημέρα πριν το δημοτικό συμβούλιο της 28ης Δεκεμβρίου.

Στις 28 Δεκεμβρίου στο δημοτικό συμβούλιο αποφασίζεται με οριακή πλειοψηφία η ερώτηση στο παρακαταθηκών για την δανειοληπτική ικανότητα του δήμου μας και η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ασχοληθεί με το τόσο σοβαρό αυτό θέμα.

Στις 8 Ιανουαρίου αποστέλλεται email στις παρατάξεις να ορίσουν μέλη στην επιτροπή όπως και έγινε.

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου λάβαμε πρόσκληση για δημοτικό συμβούλιο με θέμα «Ενημέρωση για την αντικατάσταση φωτισμού…» με τροποποιημένη μελέτη μάλιστα!

Χωρίς ποτέ έως τότε να έχουμε ενημερωθεί για οποιαδήποτε εξέλιξη και χωρίς καμία συνεδριάση της διαπαραταξιακής επιτροπής από τις 8 Ιανουαρίου.

Τη Δευτέρα 9 Αυγούστου το πρωί ο δήμαρχος κάλεσε τους επικεφαλής των συνδυασμών στο γραφείο του για ενημέρωση την Τετάρτη 11 Αυγουστου και την ίδια ημέρα το μεσημέρι στέλνει νέο email με τροποποίηση της πρόσκλησης του δημοτικού συμβουλίου και με πρώτο θέμα.

«Συζήτηση και ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για την αντικατάσταση του οδοφωτισμού»

Την Τετάρτη 11 Αυγούστου στην συνάντηση των επικεφαλής μετά την έντονη αντίδραση μας για τον εμπαιγμό και την απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου και των αντιδημοκρατικών διαδικασιών, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για την απόσυρση του θέματος, την άμεση σύγκλιση της διαπαραταξιακής επιτροπής και την συζήτηση του θέματος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Την Πέμπτη στο συμβούλιο διαβάστηκε αίτημα άλλης παράταξης για αναβολή του θέματος! Δεν ενημερώθηκε την Τετάρτη;;

Γιατί εξακολουθεί η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου από την δημαρχιακή σύμπραξη;; Η δανειοδότηση των 5 εκατομμυρίων ευρώ χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία. Και μάλλον 13 δεν επαρκούν.

Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα διάσωσης παρατάξεων και περίεργες συναλλαγές που δεν κατανοούμε. Η συνέχεια στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

«Ορίζοντες Δημιουργίας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ