Στάση εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία την Πέμπτη και πορεία στο Υπουργείο Υγείας

Στάση εργασίας αποφάσισαν για την προσεχή Πέμπτη   και μαζί συγκέντρωση στη Πλατεία Μαβίλης και πορεία προς το Υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). “Την Πέμπτη 22/04/2021 οργανώνουμε μεγάλη κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ, με Στάση Εργασίας 9.00 – 15.00. Συγκέντρωση στη Πλατεία Μαβίλης 9πμ. και πορεία προς το Υπουργείο Υγείας” αναφέρει η Ομοσπονδία.

Τα αιτήματά τους  είναι η  επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση της Δημόσιας Υγείας και την επίλυση οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων του κλάδου.

Μεταξύ άλλων η  Ομοσπονδία,  αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η μετακίνηση γιατρών και η επιστράτευση συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γίνεται «χωρίς σχέδιο και οργάνωση».

Η ΠΟΕΔΗΝ τάσσεται υπέρ «της επίταξης των γιατρών της Πρωτοβάθμιας για να παρακολουθούν ασθενείς με κοροναϊό στο σπίτι τους και της επίταξης των κλινικών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας για περιστατικά κοροναϊού». Η Ομοσπονδία προτείνει  επίσης τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικού (εμβολιασμένων και μη), τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται και επίδειξη αρνητικού τεστ των συνοδών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ