Στην πλατφόρρμα arogi.gov.gr οι αιτήσεις για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, από όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές από 1η Μαΐου ως και 2 Σεπτεμβρίου 2021

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή arogi.gov.gr για τη στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της χώρας από 1η Μαΐου ως και 2 Σεπτεμβρίου 2021, τόσο για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, έναντι επιχορήγησης και αποζημίωσης οικοσκευής, όσο και για απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, να τροποποιήσουν ή και να ανακαλέσουν την αίτησή τους, εφόσον το επιθυμούν, όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση. Επίσης δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ιδιόκτητα αγροτεμάχια που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

Ταυτόχρονα, επεκτείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης ως την 15η Οκτωβρίου 2021. Η διευρυμένη πλατφόρμα arogi.gov.gr θα είναι διαθέσιμη από σήμερα 18 Σεπτεμβρίου 2021.

Η πλατφόρμα μπήκε σε εφαρμογή μετά από Κοινή Υπουργική απόφαση. Για την  ακρίβεια, το Υπουργείο Οικονομικών, με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε  σε επέκταση του πεδίου εφαρμογής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr για τη στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Ταυτόχρονα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απλοποίησε τη διαδικασία για τη χορήγηση απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που εντάσσονται στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ