Στον Δήμο Κορινθίων παραχωρείται η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου – Κοινή συνέντευξη Τύπου Νανόπουλου – Δήμα στο δημαρχείο Κορίνθου

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υφυπουργό κ. Δήμα, που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κορίνθου , ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος ανακοίνωσε την παραχώρηση της Περιφερειακής Αγοράς του Λεχαίου στον δήμο Κορινθίων για τη δημιουργία Βιοτεχνολογικού Πάρκου.
Ο Δήμαρχος εξήρε τη βοήθεια για την επιτάχυνση των διαδικασιών απο τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου .
Από την πλευρά του ο κος Δήμας  είπε ότι είναι η αρχή και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να ολοκληρωθεί το έργο, αλλά δήλωσε αισιόδοξος αφού πολλές εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν δηλώσει αποδεδειγμένο ενδιαφέρον για την εγκατάστασή τους εκεί.

Νανόπουλος: Είναι μία πολύ σημαντική μέρα για τον Δήμο Κορινθίων σήμερα. Η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου παραχώρησε στον Δήμο μας την Περιφερειακή αγορά του Λέχαιου, που βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη αερογέφυρα. Είναι 120 στρέμματα από το ΤΑΙΠΕΔ στον Δήμο για τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου. Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από πολλές εταιρείες για εγκατάσταση και όταν φτάσει σε πλήρη λειτουργία θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας.
Αυτή η εξέλιξη δεν θα ήταν εφικτή αν δεν είχαμε την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη του Υπουργού κ. Χρήστου Δήμα. Όπως και τη βοήθεια του Κώστα Παπασταμόπουλου, ειδικού συμβούλου για τεχνικά θέματα.
Είναι μία αναπτυξιακή ενέργεια που δίνει αξία στην περιοχή. Και συνάδει με την φιλοσοφία μας να δημιουργούμε αναπτυξιακά έργα που φέρνουν πλούτο, αξία και θέσεις εργασίας στην περιοχή μας.
Επίσης στο Λέχαιο προχωράει η ύδρευση και η αποχέτευση, αξίας 60 εκατομμυρίων, γίνονται δηλαδή υποδομές στην περιοχή και παίρνει αξία, γι’ αυτό ανακαινίζονται και τα δύο παραλιακά ξενοδοχεία εκεί. Θέλω και πάλι να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χρίστο Δήμα, εκ μέρους του Δήμου Κορινθίων.

Χρίστος Δήμας: Είναι όντως μία σημαντική μέρα. Γίνεται ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα. Ένα χρόνο πριν ξεκινήσαμε συζητήσεις με επιχειρήσεις για τη δημιουργία ενός Βιοτεχνικού Πάρκου στην Περιφερειακή Αγορά του Λέχαιου.
Σήμερα παραχωρείται η έκταση, ένα χρόνιο αίτημα του Δήμου Κορινθίων. Υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρήσεις τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.
Θέλω να τονίσω ότι η παραχώρηση δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη δουλειά του Δημάρχου και των συνεργατών του.
Έχουμε ακόμη δρόμο για να γίνει το έργο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι αφού υπάρχει αποδεδειγμένο ενδιαφέρον για εγκατάσταση βιοτεχνολογικών επιχειρήσεων.

Παπασταμόπουλος: Θέλω να ευχαριστήσω την τεχνική εταιρεία των αδελφών Ταγαρά για το δωρεάν τοπογραφικό που μας έφτιαξαν, γιατί χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε νε προχωρήσουμε. Όσο για μένα δεν έκανα κάτι εξαιρετικό πέρα από αυτό που κάνω τόσα χρόνια να βοηθήσω τον δήμο να πάει καλύτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ