Συγκλονίζουν οι εικόνες με τα παιδιά αθώα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία – Ζελένσκι: «Είμαι έτοιμος για διάλογο, δεν είμαστε έτοιμοι για συνθηκολόγηση»,

Συγκλονίζουν και “ραγίζουν” “καρδιές” οι εικόνες με τα τραυματισμένα παιδιά στην Ουκρανία που για  για ακόμη ημέρα βομβαρδίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις. Πολλά ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους, ως τα αθώα θύματα , “οι παράπλευρες απώλειες” αυτού του πολέμου . Άλλα, για να σωθούν πήραν τον σκληρό δρόμο της προσφυγιάς, με τις οικογένειές τους ή και μόνα τους !

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Ουκρανίας ότι «είμαι έτοιμος για διάλογο, δεν είμαστε έτοιμοι για συνθηκολόγηση», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμβιβασμούς όσον αφορά την Κριμαία, το Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ , σε συνέντευξή του στο ABC το βράδυ της Δευτέρας, όπως μεταδίδουν τα Μ.Μ.Ε.

«Μπορούμε να συμβιβαστούμε για το πώς θα συνεχίσει η ζωή στις περιοχές της Κριμαίας του Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ» είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι προσθέτοντας ότι «μιλάμε για περιοχές που έχει αναγνωρίσει μόνο η Ρωσία και κανένας άλλος, όμως μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς για το πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτές οι περιοχές».

«Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές που θέλουν να είναι τμήμα της Ουκρανίας. Επομένως το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο από ό,τι απλά μια αναγνώριση» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ