Συνάντηση Πρωθυπουργού – Περιφερειάρχη : Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2030, προϋπολογισμού 5,25 δισεκατομμυρίων €

Πολύ εποικοδομητική και ουσιαστική ήταν η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα  που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

“Αγωνιζόμαστε να ξεπεράσουμε προβλήματα και εμπόδια σε μία Περιφέρεια η οποία χτυπήθηκε καίρια από την δεκάχρονη οικονομική κρίση και θεωρώ ότι σιγά – σιγά τα καταφέρνουμε, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους. Βήμα – βήμα, διορθώνουμε προβλήματα και είναι βέβαιο ότι με τη βοήθεια της κυβέρνησης, την δική σας βοήθεια και στήριξη ως πρωθυπουργός, η Πελοπόννησος μπορεί να προσδοκά σ’ ένα καλύτερο μέλλον” . Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης υποδεχόμενος  τον Πρωθυπουργό, ο οποίος το μεσημέρι -επικεφαλής μεγάλου κλιμακίου υπουργών- παρουσίασε στο Πνευματικό Κέντρο της αρκαδικής πρωτεύουσας το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2030, προϋπολογισμού 5,25 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 200 έργα και αρκετές πρόσθετες παρεμβάσεις.

“Είμαστε, έμπρακτα, στο πλευρό σας, στον αγώνα που δίνετε για την επίλυση των προβλημάτων, είμαστε μπροστά στην προσπάθεια για την καινοτομία και την μεταρρύθμιση -έχουμε συνείδηση ότι μόνο με μεταρρύθμιση σε όλα τα επίπεδα η πατρίδα μας θα ξεπεράσει εμπόδια και προβλήματα και θα πάει μπροστά», συνέχισε ο κ. Νίκας . «Συγχαρητήρια για όσα έχετε επιτύχει, στην οικονομία, στην ισχυροποίηση της εθνικής μας άμυνας, στην βελτίωση της διεθνούς θέσης της χώρας μας».

Απαντώντας στον Π. Νίκα, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά “στην σημαντική δουλειά που κάνετε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην άριστη συνεργασία που η Περιφέρεια έχει με την κεντρική κυβέρνηση”, για να επισημάνει στη συνέχεια: “Είναι μια τέτοια συνεργασία, ώστε να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την ιστορική αυτή Περιφέρεια. Ένα σχέδιο στο οποίο αποκαλύπτεται η θεώρησή μας ως προς την ανάπτυξη της Πελοποννήσου -πράσινη αναπτυξιακή μετάβαση, καινοτομία, σύζευξη απαιτήσεων αγοράς και εργασίας” τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε καταλήγοντας: “Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές της Πελοποννήσου, καθώς σε αυτή συγκεντρώνονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλης της χώρας. Ήδη συντελούνται αλλαγές ημέρα με την ημέρα” σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος και στην επίσκεψή του νωρίτερα στην επένδυση μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας στην ΒΙΠΕ Τρίπολης. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους 18 επιχειρήσεων και από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, ενώ επισκέφθηκε και αρκαδική εταιρεία ανακύκλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ