Συνέντευξη : Βλάσης Τσιώτος: “Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διεκδικεί αποφασιστικά αυτά που δικαιούται..”

“Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διεκδικεί αποφασιστικά αυτά που δικαιούται”.
Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Βλάσης Τσιώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην hmerisiakorinhtou.gr.
Ο Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων ότι τις ημέρες του Πάσχα ο δήμος “βούλιαξε” από τους επισκέπτες και ότι αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης σε σχέση με πέρσι που ήταν ήδη αυξημένη. Ακόμη είπε ότι  τον Ιούλιο ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα που ουσιαστικά θωρακίζουν τον δήμο από τις έντονες βροχοπτώσεις. Μας μίλησε για την αύξηση του ρεύματος και τις επιπτώσεις που έχει και στον δήμο του  αλλά αναφορικά με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές , δήλωσε πως ακόμη είναι νωρίς και πως η σκέψη του είναι πρώτα από όλα στα έργα.
Δημοσιογράφος: Πως ήταν η κίνηση των επισκεπτών του Πάσχα στο Δήμο σας; Ποιες είναι οι προβλέψεις για την επερχόμενη τουριστική περίοδο; Είναι έτοιμος ο Δήμος για τη προσέλευση των επισκεπτών ;
Δήμαρχος: Με χαρά είδαμε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ο Δήμος μας έγινε μεγάλος πόλος έλξης πλήθους επισκεπτών. “Βούλιαξε” το Ξυλόκαστρο και ο Δήμος μας εν γένει από πάρα πολλούς επισκέπτες. Το καλό είναι ότι ήμασταν προετοιμασμένοι για τις απαιτήσεις τόσο μεγάλου πλήθους ανθρώπων. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουμε κάνει πολύ σημαντική δουλειά στην καθαριότητα, αφού αυτό είναι το “πρόσωπο” που βλέπει ο κάθε επισκέπτης.
Όσο για τις προβλέψεις της επερχόμενης τουριστικής σαιζόν, είναι πάρα πολύ καλές και λέγεται ότι θα είναι καλύτερη από την περσινή, η οποία για το Ξυλόκαστρο ήταν εξαιρετική. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να είμαστε και γι’ αυτό έτοιμοι. Έχουμε την ευτυχία να διαθέτουμε ένα παραλιακό μέτωπο 35 χιλιομέτρων. Με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε προσπαθούμε να κρατάμε καθαρές τις παραλίες μας. Φέτος για άλλη μια χρονιά θα τοποθετήσουμε σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ, μία στο Ξυλόκαστρο και μία στο Δερβένι.
Δημοσιογράφος: Πως είναι η κατάσταση με τη διάβρωση των ακτών στο Δερβένι που τα τελευταία χρόνια έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα;
Δήμαρχος: Η διάβρωση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για όλους τους Δήμους του Κορινθιακού. Αυτό μπορεί να λυθεί μόνο με ολοκληρωμένη παρέμβαση, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί η περίφημη μελέτη, η οποία έχει πάρει παράταση για το τέλος του 2022. Μέχρι τότε, ευτυχώς, έχουμε δίπλα μας την Περιφέρεια που προσπαθεί με τοπικά έργα να διαφυλάξει τις δημόσιες υποδομές, όπως τον παραλιακό δρόμο κ.λπ.
Δημοσιογράφος: Μιας και μιλάμε για καλοκαίρι, είναι έτοιμος ο Δήμος για την αντιπυρική περίοδο;
Δήμαρχος: Έχουμε άψογη συνεργασία με την πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεργαζόμαστε με ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών που βοηθάει πραγματικά πάρα πολύ. Έχουμε πολύ εκτεταμένο ορεινό όγκο και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε να τον διαφυλάξουμε.
Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα έργα που “τρέχουν” στον Δήμο αυτόν τον καιρό;
Δήμαρχος: Το κυριότερο έργο είναι τα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται στο σύνολο του Δήμου , ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ, προς το παρόν, και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο. Άρα τον ερχόμενο χειμώνα στο Ξυλόκαστρο δεν θα φοβόμαστε μήπως και βρέξει. Οι κυριότερες παρεμβάσεις έγιναν στα όμβρια της παλιάς και νέας εθνικής οδού, αλλά και στη νέα σιδηροδρομική γραμμή όπου εντοπίζονταν και τα περισσότερα προβλήματα. Είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα που πλέον λύθηκαν, ο δήμος είναι πλέον θωρακισμένος.
Τις επόμενες ημέρες προχωράμε με αγροτική οδοποιία 40 χιλιομέτρων με 3,6 εκατομμύρια με άσφαλτο και τσιμέντο.
Ξεκινάνε οι εργασίες ανάπλασης του Πευκιά. Επισκευές στην περίφραξη. Παγκάκια και χώροι μέσα. Βάζουμε φωτισμό. Αλλάζουμε όλες τις εισόδους και μέσα γίνεται αποψίλωση, καθάρισμα πεσμένων δέντρων, κλαδιών και ότι αποτελεί καύσιμη ύλη.
Αναμένουμε τις επόμενες μέρες χρηματοδότηση για τη συντήρηση του Ειρηνοδικείου στο Δερβένι, καθώς και για υπογειοποίηση των καλωδίων του ηλεκτροφωτισμού.
Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στην αναβάθμιση του οδικό δίκτυο του Δήμου. Έχει γίνει ο δρόμος Τρίκαλα Ξυλόκαστρο, Τρίκαλα Καριά. Ξυλόκαστρο Ζεμενό. Ασφαλτοστρώνεται η παλιά Εθνική Οδός.
Γίνονται εργασίες αποπεράτωσης του ιερού ναού στη Ζάχολη και το γήπεδο ποδοσφαίρου στα Ροζενά.
Δημοσιογράφος: Ποιες είναι οι επιπτώσεις από τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, αλλά και στα καύσιμα και τις πρώτες ύλες;
Δήμαρχος: Τα κόστη του Δήμου έχουν ανέβει 40%. Όλοι είναι προβληματισμένοι και δεν ξέρουμε πως θα ανταπεξέλθουμε. Η αύξηση των πρώτων υλών φέρνει και τα έργα εκτός προϋπολογισμού, αφού και οι εργολάβοι που είχαν δώσει τιμές πριν από τις αυξήσεις, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.
Δημοσιογράφος: Ποιο είναι το πλάνο σας για τις επερχόμενες εκλογές;
Δήμαρχος: Καταρχήν είναι πολύ νωρίς αφού είμαστε 18 μήνες μακριά. Όλο μου το ενδιαφέρον είναι να μπορέσω να ανταποκριθώ σε μία από τις πιο δύσκολες δημαρχιακές θητείες. Το 2010 ο δήμος έπαιρνε 1,5 εκατομμύρια ευρώ για μικροέργα και σήμερα παίρνει €280.000. Επίσης η πανδημία πήγε πίσω όλα τα έργα. Συνεπώς έχουμε πολύ δρόμο να καλύψουμε ακόμη. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Οπότε όλο μας το βάρος πέφτει εκεί.
Πρόθεσή μου είναι να διεκδικήσω μία καινούρια δημοτική θητεία, αλλά θεωρώ ότι το ενδιαφέρον μου δεν μπορεί να στραφεί ακόμη εκεί.

Τ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ