Συνέντευξη: Κατερίνα Φαρμάκη: “Εάν επιλεγώ θα προσπαθήσω να επιτευχθεί συνεργασία όλων των φορέων του νομού για την επίλυση των προβλημάτων”

Η κα Κατερίνα Φαρμάκη έχει διαγράψει  και εξακολουθεί να διαγράφει την δική της σημαντική πολιτική πορεία στο νομό μας. Καλή γνώστης των προβλημάτων αλλά και των πλεονεκτημάτων του νομού μας , με την εμπειρία της στα βουλευτικά έδρανα αλλά και την αγάπη της για την ιδιαίτερη πατρίδα της, ξέρει πώς να διεκδικεί αλλά και να προτείνει άμεσα λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες της και τη χώρα.

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, η κα Φαρμάκη , που βάζει ξανά υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μας απαντά σε τρία σημαντικάερωτήματα εν ΄όψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαϊου:

Ερώτηση : Κυρία Φαρμάκη, συμμετέχετε σε αυτές τις εθνικές εκλογές με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.. Η πολύχρονη εμπειρία σας στην πολιτική, σας δίνει τη δυνατότητα να ξέρετε από «πρώτο χέρι» τα πραγματικά προβλήματα της Κορινθίας. Πείτε μας ποια είναι αυτά για τα οποία θα δώσετε το δικό σας αγώνα και ποια είναι τα σχέδια σας για το νομό μας, εάν εκλεγείτε ξανά στην Βουλή;

Απάντηση: Στο σύγχρονο κόσμο με τις πολυπλοκότητες του και τις μεταβολές που παρατηρούνται, διάφορα προβλήματα σημαντικά ανακύπτουν που είναι κοινά για όλο τον κόσμο και για όλη τη χώρα μας. Ο νομός μας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ως τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, είναι η έλλειψη νερού για το οποίο θέμα οι προοπτικές είναι άκρως δυσοίωνες, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι από διάφορους παράγοντες οικονομικούς και περιβαντολλογικούς, η ανεργία και η εγκληματικότητα και φυσικά τα προβλήματα που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και στα περιφερειακά ιατρεία. Ένα άλλο σημαντικό θέμα που απασχολεί στο σήμερα πολύ κόσμο, αποτελεί η έλλειψη επαρκών σε αριθμό κοινωνικών δομών για τις εργαζόμενες μητέρες με ανήλικα τέκνα κάτι που και η ίδια στο παρελθόν είχα αντιμετωπίσει.

Η έλλειψη του νερού αποτελεί πρώτιστης σημασίας θέμα, διότι χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή. Ήδη οι αγρότες της Βόχας της ποιο εύφορης παλαιότερα αγροτικής περιοχής της χώρας και με τα μεγαλύτερα εισοδήματα, έχουν βρεθεί σήμερα σε απελπιστική θέση, αφού δεν δύνανται να καλλιεργήσουν πλέον χωρίς νερό και οδηγούνται στην εγκατάλειψη των καλλιεργειών τους και ακόμα στο ξερίζωμά τους. Το εισόδημα των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού συρρικνώνεται ενώ το κόστος παραγωγής και προώθησης των προϊόντων στην αγορά έχει γίνει δυσβάσταχτο με περιθώριο κέρδους ελάχιστο.

Η ανεργία επίσης αποτελεί έναν παράγοντα που λόγω των τελευταίων συγκυριών και σε διεθνές επίπεδο αυξάνεται. Η εγκληματικότητα αποτελεί ένα επιπλέον πρόβλημα που απορρέει από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην οικονομία.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου είναι μια υγειονομική μονάδα η οποία πρέπει να καλύπτει ένα μεγάλο αριθμό πολιτών άνω των 150.000, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει και περιστατικά που συμβαίνουν στις εθνικές οδούς που διανύουν το νομό και των δομών των μεταναστών. Οι ελλείψεις σε προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό είναι σημαντικές. Ενώ παρατηρούνται και ελλείψεις σε διοικητικό και άλλο προσωπικό και υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό. Η ίδια κατάσταση υπάρχει και στα περιφερειακά ιατρεία. Και στα κέντρα Υγείας.
Εγώ από τη θέση μου όπως πάντα έπραττα, εάν επιλεγώ από τους συμπολίτες μου να τους αντιπροσωπεύσω, θα προσπαθήσω να επιτευχθεί συνεργασία όλων των φορέων του νομού για την επίλυση των προβλημάτων και άσκηση πίεσης στην κεντρική εξουσία και μέσω του κόμματος μου από όποιο ρόλο αυτό θα κληθεί να διαδραματίσει θα προσπαθήσω να προωθήσω την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων με στοχευμένες και συγκεκριμένες πολιτικές.

Θα πρέπει άμεσα να συνεχιστούν τα έργα για τη δημιουργία του φράγματος του Ασωπού και των απαραίτητων δικτύων για την υδροδότηση των καλλιεργειών.

Ο νομός μας έχει άπειρα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο, όπως την ιστορία του και τους αρχαιολογικούς χώρους, τη γεωγραφική του θέση, τη φυσική του ομορφιά, τη χριστιανική του παράδοση, ώστε να καταφέρει να αναπτύξει το τουρισμό του. Ταυτόχρονα λόγω της θέσης της δίπλα στην Αθήνα του νομού και των Εθνικών οδικών δικτύων που τον διανύουν, η αύξηση επενδύσεων στο νομό όπως η τελευταία με το εργοστάσιο επεξεργασίας κάνναβης είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν ώστε να καταφέρει να αυξήσει το εισόδημα του, να μειωθεί η ανεργία και να αναπτυχθεί ο νομός σε όλα τα επίπεδα.

Όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα οι τελευταίες δεσμεύσεις του διοικητού της υγειονομικής περιφέρειας για επίλυση όλων των προβλημάτων και τα κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης να ενισχυθούν αναλόγως ώστε να αποφορτιστεί και το νοσοκομείο από περιστατικά που μπορούν να καλυφθούν από τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Σε σχέση με τις δομές για τη βοήθεια των γυναικών με ανήλικα παιδιά θα πρέπει να υπάρξει μια συνέργεια μεταξύ του κράτους και των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών για την εύρεση πόρων για την αύξηση του αριθμού τέτοιων δομών.

Ερώτηση :Σε ομιλίες σας έχετε δώσει μεγάλο βάρος στα καθημερινά προβλήματα. Μεταξύ των ζητημάτων που απασχολούν και την κορινθιακή κοινωνία είναι και η ασφάλεια των πολιτών. Ποια είναι η θέση σας γι’ αυτό;

Απάντηση : Το αίσθημα έλλειψης ασφάλειας, το οποίο προκαλείται από την αύξηση της εγκληματικότητας, αποτελεί ένα φαινόμενο που τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια αφορά όλη την χώρα. Στο νομό μας όντως υφίσταται το πρόβλημα αυτό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και το προσωπικό της και τις σημαντικές επιτυχίες που καταγράφει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την εξιχνίαση υποθέσεων. Ο νομός μας είναι ένας μεγάλος νομός, ο οποίος γειτνιάζει με την Αθήνα και άρα μπορεί να έχει και εισαγόμενη εγκληματικότητα και παράλληλα διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό χωριών και οικισμών. Το πρώτο που επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί είναι η αύξηση του δυναμικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης, διότι στο πνεύμα των τελευταίων δεκαετιών για τον περιορισμό των εξόδων, έχουμε και περιορισμό σε αστυνομικούς σταθμούς και σε δυναμικό που επανδρώνουν τις υπηρεσίες και τα τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Αποτέλεσμα αυτού είναι η αδυναμία της αστυνομίας να εκτελεί με ικανοποιητικό τρόπο τα καθήκοντα της και να δύναται να καλύπτει όλο αυτό το εύρος των περιοχών του νομού, όπου οι περισσότερες ουσιαστικά είναι δίχως αστυνομική φύλαξη αυξάνοντας το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Σε δεύτερο πλάνο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προληπτικά τα κύρια αίτια που προκαλούν την εγκληματικότητα

Ερώτηση : Πως κρίνετε το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρώτη Κυριακή;

Απάντηση : Το Κίνημα μας έχει αποσαφηνίσει και καθορίσει τη θέση μας σχετικά με το θέμα των συνεργασιών μετά τις εκλογές δια μέσου των τοποθετήσεων του προέδρου μας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θεωρεί ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, φέρουν καίριες ευθύνες για την κατάσταση της χώρας και για αυτό δε θα τηρήσει ευνοϊκή στάση για κάποιο κόμμα, αλλά ούτε θα είναι ουδέτερο.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα χρησιμοποιήσει όλα τα δικαιώματα που του παρέχει το Σύνταγμα για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης. Προϋπόθεση για την έναρξη συνομιλιών για τη διερεύνηση σχηματισμού κυβέρνησης αποτελεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ., να λάβει ένα ισχυρό ποσοστό από τις εκλογές το οποίο θα του δίνει τη δυνατότητα να επιβάλει τις προγραμματικές του θέσεις για προοδευτική διακυβέρνηση. Η μη επίτευξη του στόχου του ισχυρού αυτού ποσοστού απομακρύνει το ενδεχόμενο της συνεργασίας, αφού η συμμετοχή σε μια συγκυβέρνηση δεν αποτελεί και αυτοσκοπό.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με το μελανό παρελθόν του και τις αντιλήψεις και πρακτικές που διατηρεί, όπως ο έλεγχος των «αρμών» της εξουσίας και ο «Πολακισμός», όπως έχει επικρατήσει να καλείται ο άκρατος λαϊκισμός, δεν αποτελεί εχέγγυο ως παράγοντα προοδευτικό για μια αντίστοιχη διακυβέρνηση. Εάν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν αποβάλει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και εμείς αφού είναι πρώτο κόμμα δεν θα είμαστε σε θέση να τον οδηγήσουμε σε προγραμματική δέσμευση ξεκάθαρη, δεν πιστεύω ότι δύναται να υπάρξει συνεργασία για συγκυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ