Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες ζητώντας από την κυβέρνηση μέτρα προστασίας & στήριξης του κλάδου τους

Δεν έμειναν ικανοποιημένοι οι αγρότες, όπως φαίνεται, από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον κλάδο τους και προχωρούν ή μάλλον συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Σε διάφορα μέρη της χώρας οι αγρότες συσπειρώνονται και στήνουν μπλόκα στους δρόμους, κυρίως στη Θεσσαλία.

Τα αιτήματά τους διάφορα με κυριότερο το εισόδημά τους, τις αποζημιώσεις και την μείωση του κόστους παραγωγής.

Μάλιστα σχεδιάζουν μεγάλη κινητοποίηση στην έκθεση «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη.

Χθες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με αγρότες από το μπλόκο της Βόνιτσας.

Ένας από τους αγρότες  που συνομίλησε μαζί του ανέφερε ότι τα «αιτήματα επιβίωσης» των αγροτών έχουν φτάσει στον ίδιο, όσο και στο αρμόδιο Υπουργείο. «Όλος ο κόσμος είναι ανάστατος. Το ζήτημα της ακρίβειας μας τσακίζει όλους και ειδικά τους αγρότες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ζήτησε άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα, παραθέτοντας στον πρωθυπουργό τα αιτήματα των αγροτών, όπως να οριστούν κατώτατες τιμές στα προϊόντα, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να δημιουργηθούν έργα υποδομής στην ύπαιθρο.

Παράλληλα ζήτησε να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σχέδιό του , διαφορετικά, όπως είπε, «να γίνουμε γκαρσόνια ή να πάμε στη Γερμανία».

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του είπε ότι «ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερμανία τονίζοντας μεταξύ άλλων πως για τον ίδιο η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ