Τί θα κάνει ο νέος Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τις ελλείψεις προσωπικού και τον χρόνο αναμονής στα Νοσοκομεία

Μιλώντας σήμερα το πρωί, πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στο Υπουργείο Υγείας, (όπου επέστρεψε) και στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 (στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”), ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, λέγοντας: «Πράγματι το θέμα της ελλείψεως του προσωπικού είναι ίσως το πιο μεγάλο πρόβλημα σήμερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έχει πολλούς παράγοντες στους οποίους οφείλεται. Εγώ έχω σκοπό τις επόμενες μέρες να συνεργαστώ πάρα πολύ με τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να δούμε στα αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό. Θα σας εντυπωσιάσει. Φέτος έχουμε λιγότερους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να προσληφθούν στα νοσοκομεία από ό,τι είχαμε την εποχή των μνημονίων. Έχουμε λιγότερους ειδικευόμενους, έχουμε λιγότερο ενδιαφέρον για εισαγωγή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Προφανώς οι αμοιβές των γιατρών στην Ελλάδα παραμένουν συγκριτικά εξαιρετικά πιο χαμηλές από ό,τι γειτονικών άλλων χωρών και αυτό παίζει το ρόλο του σε μια ενιαία αγορά. Θα δούμε πραγματικά τι μπορούμε να κάνουμε γιατί δέχομαι απολύτως ότι οι προσλήψεις και η ενίσχυση με δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση».

Για την κατάσταση και το χρόνο αναμονής στα νοσοκομεία:

«Εμένα μου αρέσει η πολιτική ως εφαρμοσμένη τέχνη και όχι ως θεωρία, δηλαδή ως αποτέλεσμα. Σήμερα, που είμαι πρώτη ημέρα στο Υπουργείο Υγείας, η εικόνα είναι αυτή που περιγράψατε και οι αναμονές αυτές που είπατε. Τη μέρα που θα φεύγω θα δείτε και θα πείτε μόνος σας ποιες θα είναι οι ώρες αναμονής και θα ποια θα είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία. Οι πολιτικοί κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Δέχομαι όμως απολύτως ως πρόκληση του Υπουργού Υγείας να μειώσει το χρόνο αναμονής των ανθρώπων στα νοσοκομεία. Να μειώσει την ταλαιπωρία τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ