Τί θα περιέχει το “καλάθι του Άγιου Βασίλη” που ξεκινά στις 14 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου ;

Επιτραπέζια παιχνίδια, κούκλες, λούτρινα, παιχνίδια δράσης, παιχνίδια εξωτερικού χώρου, οχήματα, τηλεκατευθυνόμενα και ηλεκτρονικά παιχνίδια θα περιλαμβάνει το εορταστικό «καλάθι του Άη Βασίλη» που  ξεκινά στις 14 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιανουαρίου. Στο«καλάθι του ‘Αϊ Βασίλη» εντάσσονται οι 10 παρακάτω κατηγορίες παιχνιδιών: βρεφικά, πάζλ, φιγούρες δράσης, κατασκευές, οχήματα, ηλεκτρονικά, τηλεκατευθυνόμενα, αθλητικά, επιτραπέζια, κούκλες και λούτρινα.

Τα παιχνίδια που θα συμμετέχουν στο «καλάθι του Αη Βασίλη» θα έχουν χαμηλότερες τιμές. Ο έλεγχος θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση από το Υπουργείο  Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Εν  τω μεταξύ πρόστιμα έως 10.000 ευρώ προβλέπει η τροπολογία για το «καλάθι του Αη Βασίλη» που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου .

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι υπόχρεοι θα διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα που συμμετέχουν στο «καλάθι» βρίσκονται στα καταστήματά τους σε επάρκεια και διατίθενται απρόσκοπτα στο καταναλωτικό κοινό. Διαφορετικά, για κάθε παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 έως 10.000 ευρώ.

Οι υπόχρεοι καλούνται να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων παιδικών παιχνιδιών. Η μη αποστολή καταλόγου προϊόντων ή η ελλιπής αποστολή καταλόγου προϊόντων από τους υπόχρεους τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης αποστολής καταλόγου.

Στο «καλάθι του Αη Βασίλη» μπορούν να συμμετέχουν οι επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στην πώληση παιδικών παιχνιδιών στο καταναλωτικό κοινό, των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει το ποσό των 1.000.000 ευρώ σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την σχετική τροπολογία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ