Τί προσφέρει στους πολίτες το Κέντρο Κοινότητας που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Κορινθίων;

Η  νέα δομή κοινωνικής υποστήριξης και βοήθειας που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή στον Δήμο Κορινθίων , το Κέντρο Κοινότητας, είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014-2020”. Στεγάζεται στο κτίριο που παλιότερα στέγαζε τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ, το οποίο ανακανίστηκε.

Τί προσφέρει όμως αυτή η νέα κοινωνική δομή στους πολίτες; Είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.
Είναι ένας χώρος  όπου θα βρίσκουν υποστήριξη, βοήθεια, ενημέρωση και συμβουλή οι ευπαθείς ομάδες του δήμου Κορινθίων αλλά και των 5 άλλων δήμων της Κορινθίας  οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από την κινητή μονάδα του Κέντρου.

Το κέντρο είναι σημαντική δομή, είναι η πρώτη επαφή του πολίτη με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου καλύπτοντας . Θα μπορεί να παρέχει βοήθεια  στον ψυχολογικό τομέα με συμβουλή και υποστήριξη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ