Τα έργα που περιλαμβάνονται στο Συμφωνητικό δωρεάς ύψους 50 εκ. ευρώ που υπογράφτηκε ανάμεσα στον Δήμο Κορινθίων και το “Βαρδινογιάννειο” Ίδρυμα

Συμφωνητικό δωρεάς ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ υπογράφτηκε αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και το “Βαρδινογιάννειο” Ίδρυμα.
Η σύμβαση αφορά τους δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, έχει χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης τα 5 έτη και περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα για τον δήμο Κορινθίων.
Όπως δήλωσε ο κ. Νανόπουλος: “Υπέγραψα  το συμφωνητικό 𝚺𝚼𝚳𝚩𝚨𝚺𝚮𝚺 𝝨𝝪𝝢𝝚Ρ𝝘𝝖𝝨𝝞𝝖𝝨 𝚳𝚬 𝚻𝚶 𝚩𝚨𝚸𝚫𝚰𝚴𝚶𝚪𝚰𝚨𝚴𝚴𝚬𝚰𝚶 Ί𝚫𝚸𝚼𝚳𝚨. Έχουν προηγηθεί συζητήσεις για έργα υψηλής προτεραιότητας στο δήμο Κορινθίων με ένα απαιτητικό χρονοδιάγραμμα 5 ετών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια Βαρδινογιάννη, την εταιρία Motor Oil και τα στελέχη με τα οποία συνεργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα προκειμένου σήμερα να ανακοινώσουμε τη δωρεά η οποία γίνεται στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης»
𝚻𝚨 𝚬𝚸𝚪𝚨 𝚼𝚿𝚮𝚲𝚮𝚺 𝚷𝚸𝚶𝚻𝚬𝚸𝚨𝚰𝚶𝚻𝚮𝚻𝚨𝚺 που έχουν , καταρχήν προταθεί, όπως ανακοινώθηκε, αφορούν την υλοποίηση του Νέου σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην Καλλιθέα της Κορίνθου. Ένα έργο νευραλγικό και απαραίτητο για τους εκατοντάδες αθλητές και τα σωματεία της πόλης μας που σήμερα ασφυκτιούν στο υπάρχον αθλητικό κέντρο της πόλης.
«Το έργο έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Το εντάσσουμε στο πλέγμα έργων της δωρεάς προκειμένου στην περιοχή της Καλλιθέας να έχουμε το «Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο» σημείωσε ο Δήμαρχος.
𝚷𝚬𝚸𝚰𝚲𝚨𝚳𝚩𝚨𝚴𝚶𝚴𝚻𝚨𝚰 επίσης στις προτάσεις του δήμου οι μονάδες αφαλάτωσης και επεξεργασίας νερού , υποδομές οι οποίες θα συμβάλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει και ο δήμος Κορινθίων το καλοκαίρι.
𝝥𝝚𝝦𝝞𝝠𝝖𝝡𝝗𝝖𝝢𝝚𝝩𝝖𝝞 ακόμα η ηλεκτροκίνηση στο δήμο Κορινθίων, η προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και η δημιουργία σταθμών φόρτισης, ένα έργο που εισάγει το δήμο Κορινθίων στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, φιλικότερη σαφώς προς το περιβάλλον .

«Με απόφασή της η Οικονομική επιτροπή έδωσε την έγκρισή της στην αποδοχή της δωρεάς. Τα έργα που θα ανακοινώνονται ένα – ένα έχουν προσανατολισμό χρησιμότητας προς τους δημότες του δήμου Κορινθίων ενώ θα εμπίπτουν και στους σκοπούς του Βαρδινογιάννειου ιδρύματος. Το δημοτικό συμβούλιο θα προτείνει επιπλέον έργα κοινής ωφέλειας» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ