Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου έθεσε στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ το κλιμάκιο της Ν.Ε Κορινθίας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Την Τρίτη 27.2.2024 κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με επικεφαλής την Αν/τρια Τομεάρχη Υγείας κα Κατερίνα Σολωμού, συνοδευόμενη από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Θάνο Θεοχάρη, το μέλος της ΚΠΕ Δημήτρη Αγγελόπουλο και τον Κοσμά Θεμέλιο – Αν. και έχων χρέη Γραμματέα της ΤΟ Λουτρακίου Περαχώρας, επισκέφθηκε στην Πάτρα τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να καταθέσουν τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και να συζητηθούν τρόποι για την άμεση επίλυση τους.

Στην ενημέρωση των Μ.Μ.Ε για τη συνάντηση αυτή η Ν.Ε αναφέρει: “Η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα. Τέθηκαν επί τάπητος πολλά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο όπως, η σοβαρή υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, θέματα υποδομών, η ελλιπής πυρασφάλεια και η ανάγκη κτιριακής-ενεργειακής αναβάθμισης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 50% των οργανικών θέσεων Ιατρών του Νοσοκομείου είναι καλυμμένες, δεν υπάρχει Πνευμονολόγος, στα ΤΕΠ βγαίνουν κάποιες εφημερίες ακόμα και με έναν (1) γενικό Ιατρό και το Ακτινολογικό είναι σοβαρά υποστελεχωμένο. Ο μαστογράφος παραμένει από την χορηγία του παροπλισμένος στην αποθήκη. Τις προηγούμενες μέρες μετακινήθηκε από το ίδρυμα ένας ακόμα αναισθησιολόγος, για να καλυφθεί το κενό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Το υπάρχον οργανόγραμμα χρειάζεται εκσυγχρονισμό σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής.

Συζητήθηκαν επίσης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού, ωστόσο το συγκεκριμένο ζήτημα θα αναλυθεί εκτενώς σε μελλοντική συνάντηση.

Ο κ. Καρβέλης τόνισε και δεσμεύτηκε ενώπιον όλων των μελών του κλιμακίου ότι θα προκηρυχθούν άμεσα επτά (7) οργανικές θέσεις Ιατρών για να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Εξέλιξη η οποία είναι στην σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν είναι αρκετή. Πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες προκηρύξεις, καθώς αυτή την στιγμή τα κενά ανέρχονται στο 50% των οργανικών θέσεων Ιατρών.

Η προκήρυξη και η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό είναι κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της λειτουργίας όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου, του ΤΕΠ και την 24ωρη βάρδια στον αξονικό τομογράφο.

Είναι γεγονός πως το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει μακροχρόνια προβλήματα και χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις και όχι αποσπασματικές. Λύσεις τύπου συμβάσεων ορισμένου χρόνου και μετακινήσεων προσωπικού, ιατρικού κυρίως μεταξύ των δομών Υγείας, αποτελούν εμβαλωματικές και προσωρινές λύσεις.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου χρειάζεται άμεσα βελτίωση. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού που δίνει καθημερινά τον καλύτερο του εαυτό, δεν αποτελούν πανάκεια για την αντιμετώπιση της σοβαρής υποστελέχωσης και των υπολοίπων προβλημάτων.

Οι Κορίνθιοι και οι Κορίνθιες έχουν δικαίωμα να έχουν ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ