«Τα self test είναι βασικό εργαλείο για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία»

Τα self test που θα δίνονται δωρεάν  μέσω των φαρμακείων   , είναι  ένα μέτρο που εφαρμόζεται στην Ευρώπη και η  κυβέρνηση θεωρεί ότι θα έχει αποτελεσματικότητα στον έλεγχο της διασποράς και στη χώρα μας.  Επίσης  είναι απαραίτητο, για να διευρυνθούν οι διαγνώσεις και για μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους λόγω ανοίγματος αγοράς και ανοίγματος σχολείων.

Η Κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη σε δήλωσή της στις 1.4.2021 αναφέρει σχετικά: «Η Κυβέρνηση αποφάσισε να δίνονται δωρεάν τέσσερα self test τον μήνα σε κάθε πολίτη. Διενεργήθηκε με απόλυτη διαφάνεια ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους, υπέβαλαν προσφορές 31 εταιρείες και ο φάκελος κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο.

Η διάθεσή τους από τα φαρμακεία αναμένεται να ξεκινήσει. Η τροφοδοσία των φαρμακείων θα γίνει σταδιακά με βάση τη ροή των προμηθειών. Κατά προτεραιότητα θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία τα τεστ οι μαθητές κάτω των 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί. Τα self test είναι βασικό εργαλείο για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ