Την δική του λύση πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ και την ηγεσία του

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας θέση στα όσα διαδραματίζονται στο κόμμα του , αναφερόμενος τον Στέφανο Κασσελάκη τον προτρέπει να απευθυνθεί στη βάση, δηλαδή στα μέλη του κόμματος που τον εξέλεξαν πρόεδρο, και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μεταξύ άλλων : «αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας».

Και προσθέτει σε άλλο σημείο: «Όλο αυτό το διάστημα, των σχεδόν οκτώ μηνών, τήρησα με ευλάβεια την επιλογή μου να παραμερίσω. Δεν ήταν στάση σκοπιμότητας, ήταν στάση ευθύνης. Ανέλαβα στο ακέραιο την ευθύνη της ήττας. Ανέλαβα και την ευθύνη της αποχώρησης από τις κομματικές διεργασίες. Την ευθύνη επίσης, να μην υποκύψω στις πιέσεις όλων όσοι μου ζητούσαν κατά καιρούς να παρέμβω, για ‘να σώσω το κόμμα’, πολλοί γιατί το πίστευαν και ορισμένοι γιατί ήθελαν έτσι να εξυπηρετήσουν προσωπικές στρατηγικές», υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Σήμερα μπροστά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναλαμβάνω μια ακόμη ευθύνη. Όχι της ανέξοδης κριτικής. Ούτε της εμπλοκής μου σε παίγνια εξουσίας. Αλλά την ευθύνη να προειδοποιήσω για αυτό που βλέπω να έρχεται και πρέπει να αποτραπεί. Την ευθύνη να πω την αλήθεια, όπως τη βλέπω και την αισθάνομαι. Και να προτείνω λύση».

Από την μεριά του ο Στέφανος Κασσελάκης δεν άφησε απάντηση την παρέμβαση Τσίπρα και όλα δείχνουν ότι θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ