Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται ο κύκλος των διαβουλεύσεων  της Περιφέρειας με φορείς για το νέο ΠΕΠ

φωτο αρχείου

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων  της Περιφέρειας με φορείς για το νέο ΠΕΠ. Θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Π. Νίκα και των διοικήσεων των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας. Ήδη  την Πέμπτη 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε μια ακόμη δίωρη σύσκεψη για νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2021 – 2027 στην Τρίπολη. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η παρουσίαση, εν συντομία, του νέου προγράμματος και ο καθορισμός των ενδεικτικών δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από τις πιστώσεις του.

Για μία ακόμα φορά, ο περιφερειάρχης εστίασε στους τομείς που πρέπει να δοθεί βαρύτητα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο κοινωνικός -μέσα από δράσεις προστασίας των ατόμων με αναπηρία, αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Επιπλέον σημείωσε την ανάγκη υλοποίησης έργων που θα βοηθήσουν στον μετασχηματισμό της οικονομίας, ενώ στάθηκε επίσης και στην ανάγκη να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις).

Θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα το νέο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στην οποία οι συνδυασμοί του σώματος -προς τους οποίους θα παραδοθούν και τα βασικά σημεία των διαβουλεύσεων που έλαβαν χώρα- θα κληθούν να εκφράσουν τις θέσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ