Τη νέα χρονιά θα ανοίξουν σχολεία και εστίαση , δικαστήρια και αθλήματα αποφάσισε η κυβέρνηση

Τη νέα χρονιά θα ανοίξουν τελικά ξανά σχολεία και εστίαση, σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Στέλιος Πέτσας αφού τόνισε με έμφαση πως:  «Η προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπαίνει σε ζυγαριά. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές» , είπε ότι κλειστά θα παραμείνουν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια αλλά και οι αθλητικές δραστηριότητες, πλην των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ελληνικών ομάδων. Εξήγησε δε ότι η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι μεγάλη και πως δεν μείωση του ιικούμ φορτίου γίνεται με αργούς ρυθμούς.

Για τον σκοπό αυτό, παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα έως και τις 7  Ιανουαρίου 2021. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρατείνονται μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα οι περιορισμοί στις  μετακινήσεις  από Περιφέρειας σε Περιφέρεια και τις συναθροίσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας, τη νύχτα καθώς και οι κανόνες για την τηλεργασία.

Όσον αφορά τα κομμωτήρια, τις εκκλησίες και το λιανεμπόριο, ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της εβδομάδας, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. Για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ενδέχεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, επίσης, στο τέλος της εβδομάδας, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ