Τι σημαίνει ψώνια με click away;

Ένας καινούργιος όρος φαίνεται πως μπαίνει στη ζωή μας, εν μέσω δεύτερης καραντίνας:  click away. Αναμένεται να τον μάθουν όλοι, ακόμη και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία αφού θα έχει να κάνει με τα ψώνια του κάθε νοικοκυριού.

 Σύμφωνα με δηλώσεις ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Εν τω μεταξύ όλο και πιο κοντά βρίσκεται η κυβέρνηση σε μια  παράταση του lockdown για τουλάχιστον 14 ημέρες ακόμη.  H πρόταση που έχει κατατεθεί, και ανάλογα με τα στοιχεία για τα κρούσματα, αλλά κυρίως με τις αντοχές του ΕΣΥ, είναι η παράταση για δύο ακόμη εβδομάδες της  καραντίνας.

Δηλαδή  θα ισχύει ό,τι και σήμερα: απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ,  SMS, και φυσικά  καθολική χρήση μάσκας, απαγορεύσεις στις μετακινήσεις εκτός νομών,  λουκέτο στα καταστήματα.

Χριστούγεννα στο σπίτι

Όπως τονίζουν, ωστόσο, επιστήμονες δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε στις γιορτές ανοικτά εστιατόρια και μπαρ ή κέντρα διασκέδασης. Επίσης , σύμφωνα με πληροφορίες, Χριστούγεννα θα κάνουμε στον τόπο κατοικίας μας, καθώς δεν προβλέπεται να επιτραπεί η μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ