Τον Ιανουάριο η νέα συνάντηση  για όλα τα θέματα της Διώρυγας

Τον Ιανουάριο έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση για το θέμα των Διώρυγας μεταξύ όλων των αρμόδιων. Η τελευταία σύσκεψη έγινε  την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στα γραφεία της Διώρυγας υπό τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας – κο Νίκο Ταγαρά, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη  κου Αναστάσιου Γκιολή, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κα Αθηνά Κόρκα-Κώνστα και κο Χάρη Βυτινιώτη, του Δήμαρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων- κο Γιώργο Γκιώνη, του Δημάρχου Κορινθίων -κο Βασίλη Νανόπουλο, του Δρ. Ευθύμη Λέκκα -Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών -Πρόεδρο ΟΑΣΠ, του κου Νίκου Νικολάου- Προϊστάμενο Διεύθυνσης Γενικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΑΓΜΕ, του Διευθύνοντα Συμβούλου ΑΕΔΙΚ κο Βασίλη Ανδρικόπουλο, του Προέδρου ΔΣ ΑΕΔΙΚ κο Παντελή Παντελίδη, του Νομικού Συμβούλου ΑΕΔΙΚ κο Ηλία Γιάτσιο, του Γενικού Διευθυντή ΑΕΔΙΚ κο Γιώργο Ζουγλή και στελέχη των παραπάνω φορέων που απαρτίζουν το τεχνικό συμβούλιο.

Η σύσκεψη αυτή , όπως αναφέρει η ΑΕΔΙΚ , έλαβε χώρα σε τρία ξεχωριστά δωμάτια με σύνδεση τηλεδιάσκεψης, λόγω του κορωνοϊού.

Τα κυρίως θέματα που συζητήθηκαν και θα ξαναζητηθούν  αφορούσαν:

α) στην ασφάλεια, ευστάθεια και αποκατάσταση των πρανών στη θέση του Βιολογικού

β) στην ολοκλήρωση μελέτης γεωφυσικής έρευνας για περαιτέρω ενέργειες

γ) στην περίφραξη της Διώρυγας, προστασία προσέγγισης των χώρων και αισθητική αυτής

δ) στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της Διώρυγας και της ευρύτερης περιοχής (Master Plan), βάσει του Νέου Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Η εξέλιξη όλων αυτών των θεμάτων θα εξεταστεί στη νέα συνάντηση στις αρχές του νέου χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ