Το μήνυμα ενότητας του Γιώργου Ψυχογιού , στην παρούσα φάση των εσωκομματικών προστριβών στον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ , πριν τις επαναληπτικές εκλογές

Σε μήνυμά του μέσω του FB ο Βουλευτής του νομού μας Γιώργος Ψυχογιός , αναφέρει μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ :

“Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Μας δίνει δύναμη, δείχνει σφιγμό και μας θυμίζει τη μεγάλη ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων δίπλα στην ελληνική κοινωνία. Ως ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και ως κυβέρνηση αύριο, που θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και θα υπερασπιστεί βασικά κοινωνικά δικαιώματα που ξηλώνει καθημερινά η πιο ανάλγητη, κυνική και αναποτελεσματική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είναι προφανές ότι είναι απολύτως σεβαστό το αποτέλεσμα και οι επιλογές των ανθρώπων που ήρθαν να ψηφίσουν, με τα δικά τους κριτήρια ο καθένας/μία.

Τον Στέφανο Κασσελάκη δεν τον γνωρίζω αλλά έχω παρακολουθήσει όλη του την καμπάνια και τις τοποθετήσεις του από το καλοκαίρι ακόμα πριν δηλώσει την υποψηφιότητά του. Και είναι σίγουρο ότι η παρουσία του συνέβαλε στο μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εκλογική διαδικασία.

Με την Έφη Αχτσιόγλου έχουμε κοινή πορεία και διαδρομή χρόνων στη νεολαία, το κόμμα, τα κινήματα, την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στις μάχες όταν ήταν Υπουργός Εργασίας όπου περάσαμε πολλές και σημαντικές διατάξεις για τους εργαζόμενους σε πλήρη συνεννόηση με τα Εργατικά Κέντρα της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Κορίνθου, με αναγνώριση και πολύ καλή δημόσια παρουσία. Και νομίζω ότι στην παρούσα φάση χρειάζεται ένας τετοιος συνδυασμός πολιτικής ουσίας και επικοινωνίας, καθώς και καλή γνώση του κόμματος – που χρειάζεται ζωντανές δομές λειτουργίας – αλλά και της κοινωνίας που αναμφισβήτητα έχει αλλάξει. Και είμαι σίγουρος ότι οι ιδέες της Αριστεράς του 21ου αιώνα και των προοδευτικών δυνάμεων που μπορεί να ενσαρκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν παρουσιάζονται με τρόπο επεξεργασμένο και πολιτικά δομημένο κι επικοινωνιακά σύγχρονο, είναι πιο επίκαιρες από ποτέ απέναντι στο πραγματικά «παλιό» της ΝΔ.

Γιατί τα συνθήματα είναι χρήσιμα ιδίως στην εποχή της εικόνας και της ταχύτητας, αλλά πρέπει να υπάρχει και ξεκάθαρο στίγμα για τους δύο κόσμους που εκπροσωπούμε με τον κ. Μητσοτάκη και τη νεοφιλελεύθερη κι ακροδεξιά κυβέρνησή του.

Και, βέβαια, χρειάζεται ενότητα, την οποία κι εγώ έχω υπηρετήσει και τηρήσει με συνέπεια για πάνω από είκοσι χρόνια που βρίσκομαι σε αυτό το κόμμα.

Ενότητα, όμως, πάνω σε κάποιες στέρεες βάσεις. Ενότητα πάνω στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αποτελούν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς από όλες τις τάσεις, χωρίς εκπτώσεις κι αντιφάσεις. Με αυτές ως βάση, θα επιδιώξουμε με ειλικρίνεια την ενότητα στη δράση με άλλες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, φορείς και δημοκρατικούς πολίτες.

Ενότητα με αδιαπραγμάτευτο σεβασμό και χωρίς καμία διάκριση, αποκλεισμό ή αφορισμό πάνω σε ζητήματα που έχουμε πάντα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, όπως το φύλο ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ηλικία, οι παλιοί και οι νέοι στο κόμμα, η πολιτική διαδρομή η τα ρευμάτων ιδεών του καθενός, το έωλο 3% ή 36% που ανήκουν κάποιοι ή άλλοι, πολύ δε περισσότερο συκοφαντίες ή ανήθικες επιθέσεις από όποια πλευρά μεταξύ ανθρώπων που θέλουν να λέγονται σύντροφοι και αγωνίζονται για κάτι κοινό.

Και τελικά ενότητα στη βάση των αρχών και αξιών που επί χρόνια υπηρετούμε, αυτές της συλλογικότητας, της προσφοράς και της αλληλεγγύης τόσο μεταξύ μας όσο και προς τους «αόρατους» αυτής της κοινωνίας που για μας έχουν την ίδια αξία με όλους τους άλλους.

Καλούμε, λοιπόν, τον κόσμο να πάει και πάλι να ψηφίσει, θέλουμε να είναι και στη συνέχεια μαζί μας και να παλέψουμε μαζί, ώστε το κόμμα μας να είναι παρόν σε όλα τα μέτωπα, να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, όπως ήμασταν σε πολλές στιγμές με την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, και να πορευόμαστε με σαφές πολιτικό πρόσημο και πυξίδα τις ξεκάθαρες, ριζοσπαστικές και εφαρμόσιμες θέσεις μας. Γιατί ερχόμαστε από μακριά και έχουμε υποχρέωση να πάμε μακριά για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους κι έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ