“Το Μεγάλο μας Τσίρκο” στο Θέατρο Περιγιαλίου. Γ Ψυχογιός: “Κατάθεση ψυχής σε ένα έργο κορυφαίο, συμβολικό και πιο επίκαιρο όσο ποτέ!”

Ο Βουλευτής Γ. Ψυχογιός, το βράδυ της παραμονής  της 25ης Μαρτίου παρακολούθησε την εξαιρετική θεατρική παράσταση “Το Μεγάλο μας Τσίρκο”, στο Θέατρο Περιγιαλίου και αφού παραπέμπει στα ακόλουθα λόγια της αείμνηστης Τζένης Καρέζη , δίνει “Συγχαρητήρια σε όλους και όλες για την κατάθεση ψυχής που κάνουν σε ένα έργο κορυφαίο, συμβολικό και πιο επίκαιρο όσο ποτέ!”

“Είναι κάτι σαν λαϊκό πανηγύρι, κλείνει μέσα του πολλή ρωμιοσύνη… και μέσα από τη σάτιρα, τον αυτοσαρκασμό, το γέλιο και το δάκρυ, μιλάμε για τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας, για προδομένους αγώνες, για προδομένες ελπίδες, και πάνω από όλα για ομορφιά. Για την ομορφιά αυτού του λαού, που δεν παύει ποτέ να αγωνίζεται, να προδίδεται, να πιστεύει και να συνεχίζει τον αγώνα του, διατηρώντας τις ρίζες του αναλλοίωτες αιώνες τώρα. Όλα αυτά όμως λέγονται ρωμέικα, ζεστά. Καθόλου φιλολογικά. Καθόλου εγκεφαλικά. Γράφτηκε ένα έργο που έχει μέσα του τους σπόρους της λαϊκής μας τέχνης. Εγχείρημα δύσκολο, άπιαστο σχεδόν “.

Τζένη Καρέζη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ