Το Ράλλι Ακρόπολις θα περάσει από την Κορινθία αλλά …δεν θα μείνει – Εύσημα του Υφυπουργού  για το νομό μας, «μέρος εξαιρετικής ομορφιάς»

Μπορεί η Λαμία να ορίστηκε ως η έδρα του Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί  στις 9-12 Σεπτεμβρίου , μπορεί να μην επιλέχθηκε το Λουτράκι , αλλά η ουσία είναι ότι η χώρα μας πήρε και πάλι την διεξαγωγή αυτού του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος και έτσι το Ράλλι επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά απο αρκετά χρόνια απουσίας. Και όχι μόνο αυτό: θα υπάρχουν ειδικές διαδρομές και την Κορινθία.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε  σήμερα τις λεπτομέρειες του σπουδαίου  αυτού αγώνα: -Εκκίνηση από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, ειδικές διαδρομές στην Κόρινθο και έδρα στη Λαμία. «Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοινώνοντας το κέντρο και τις διαδρομές της επιστροφής στο πρόγραμμα του WRC του Ράλλυ.

Το Ράλλυ Ακρόπολις θα φιλοξενηθεί σε τρεις Περιφέρειες της χώρας μας: Στην Αττική με την εκκίνηση να δίδεται κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, κατόπιν στην Πελοπόννησο με ειδικές διαδρομές στην Κορινθία και μέσω της Στερεάς Ελλάδας θα κατευθυνθεί στη Λαμία, στην έδρα του αγώνα.

Πριν από τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού, προηγήθηκε στο ΟΑΚΑ,  σύσκεψη του κ. Αυγενάκη με τη συμμετοχή των:

  • Δημήτρη Φραγκάκη, Γενικού Γραμματέα Ελληνικού Οργαννισμού Τουρισμού,
  • Γιώργου Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής,
  • Φάνη Σπανού, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
  • Παναγιώτη Νίκα, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου,
  • Κώστα Μπακογιάννη, Δημάρχου Αθηναίων,
  • Ευθύμη Καραΐσκο, Δήμαρχο Λαμιέων,
  • Γιώργο Γκιώνη, Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, όπου συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για τη σπουδαία επιστροφή της διοργάνωσης, που αποτελεί εθνικό προϊόν.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είπε μεταξύ άλλων:

«Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από οκτώ χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα.

Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Και, τέλος, θα βρεθούμε στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες….

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλλυ Ακρόπολις όλων των εποχών.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά του»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ